Tässä näyttää taipuvalla näytöllä varustettu älypuhelin

Taipuvilla näytöillä varustettuja puhelimia on huhuttu markkinoille jo ainakin pari vuotta, mutta vielä sellaisia ei ole nähty. Muutamat esimerkiksi LG:n valmistamat puhelinmallit kestävät toki hieman vääntämistä, mutta niitä ei varsinaisesti taipuviksi voi silti sanoa. Tutkijat kanadalaisessa Queen’s Universityssä ovat omien sanojensa mukaan kehittäneet maailman ensimmäisen värillisellä korkean tarkkuuden näytöllä varustetun, langattomasti toimivan älypuhelimen, jota ohjataan kosketusnäytön lisäksi näyttöä taivuttelemalla.

Erikoisen puhelimen kehittäjät kutsuvat laitetta nimellä ReFlex, ja se on selkeästi vielä konseptiasteella. Laite tarjoaa kuitenkin mielenkiintoisen katsauksen taipuvan näytön tuomiin mahdollisuuksiin. Laite tunnistaa näytön taivutuksen, ja esimerkiksi sähköisen kirjan sivuja voi selata laitetta taivuttamalla. Voimakkaampi taivutus selaa sivuja nopeammin ja tärinämoottorit antavat sormenpäille mielikuvan sivujen kääntymisestä. Samoin Angry Birdsiä voi pelata laitetta taivuttamalla, jolloin tärinävaste antaa tuntuman venyvästä ritsan kuminauhasta.

Laite perustuu LG:n valmistamaan taipuvaan OLED-näyttöön, jonka takana sijaitsevat anturit tunnistavat, kun näyttöä taivutetaan. Jäykät osat, kuten piirilevy, on sijoitettu laitteen päätyyn. Laite toimii Android 4.4 KitKat -käyttöjärjestelmällä.

ReFlexiä esitellään tällä viikolla konferenssissa Alankomaissa. Laitteen kehittänyttä Queen’s Universityn Human Media Lab -osastoa johtavan Roel Vertegaalin mukaan tämänkaltaisia taivuteltavia puhelimia voitaisiin nähdä kuluttajamarkkinoilla viiden vuoden sisällä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja