Tuleeko F1-kisa Suomeen? – "Nyt voidaan ensimmäistä kertaa sanoa, että se on mahdollista"

Tulevana viikonloppuna tehdään autourheiluhistoriaa, kun Suomessa ajetaan ensimmäistä kertaa kartingin MM-kisat kerrasta poikki -menetelmällä. Kisat ajetaan Kauhavan Alahärmässä Powerparkin radalla.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Italian GP suorana 6.-8.9.
Pe: 1. harjoitukset klo 11.55,
2. harjoitukset klo 15.55
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Italian GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Tapahtuma on urheilullisesti iso asia suomalaiselle autourheilulle, mutta sillä on myös muunlaisia vaikutuksia. Muun muassa onnistuneet järjestelyt antavat kansainvälisille tahoille signaalin siitä, että Suomeen kannattaa tuoda merkittäviä autourheilukisoja.

–  Me teimme vuonna 2016 päätöksen, että haluamme järjestää Suomessa joka toinen vuosi merkittäviä kartingkisoja. 2017 oli EM-kisat, nyt MM-kisat ja kahden vuoden päästä on jokin muu iso kisa, sanoo Suomen autourheiluliiton AKK-Motorsportsin toimitusjohtaja Tatu Lehmuskallio.

Kartingiin panostaminen on ymmärrettävää, sillä laji kasvattaa huippukuskeja moniin eri luokkiin – aina F1-sarjasta rallin MM-sarjaan. Lehmuskallion mukaan isojen kisojen järjestäminen Suomessa on yksi merkittävimmistä asioista tulevaisuuden kannalta.

–  Tällöin nuorten ei tarvitse hakea huippuluokan kilpailuja niin paljoa ulkomailta. On huomattavasti edullisempaa kisata Suomessa kuin ulkomailla.

F1-kisa Suomeen?

Kartingin MM-kisojen saaminen oli iso kunnianosoitus Suomelle. Jos tapahtuma menee nappiin, on Suomella taas selvästi paremmat mahdollisuudet isojen kisojen saamiseen tulevaisuudessa. Siitä nouseekin esiin ikuisuuskysymys, voidaanko Suomeen saada F1-kisa. Lehmuskallion mukaan voidaan.

–  Nyt voidaan ensimmäistä kertaa sanoa, että se on mahdollista. Meillä on nyt rata eli KymiRing, ja F1-sarjan omistaja Liberty Media on kiinnostunut Suomen tilanteesta. He jopa itse haluavat viedä asiaa eteenpäin. MotoGP:n kanssa tehty viisivuotinen sopimus näytti muille tahoille, että täälläkin voidaan järjestää isoja kisoja.

–  Kisatapahtumajärjestäjänä me olemme maailman parhaita. Esimerkiksi Neste Ralli on järjestelyjen puolesta rallin MM-sarjan paras kilpailu, Lehmuskallio päättää.

Lue myös:

    Uusimmat