Saksa sysättiin syrjään F1-kalenterista – useita kiinnostuneita kisasta tulevaisuudessa

Saksan F1-osakilpailua ei ajeta ensi vuonna. F1-sarjan alustava kalenteri julkaistiin tänään, ja Saksa sai väistyä.

Saksan GP on ollut jo vuosia vaakalaudalla. Kuten tänäkin vuonna, Hockenheimissa ajettiin joka vuosi kauteen 2006 lähtien, mutta sen jälkeen Saksan osakilpailu vuorotteli kahdeksan vuotta Hockenheimin ja Nürburgringin välillä. Kausina 2015 ja 2017 Saksassa ei ajettu ollenkaan.

MAINOS

F1 palaa kesätauolta!

Belgian GP suorana 30.8.-1.9.
Pe: 1. harjoitukset klo 11.55,
2. harjoitukset klo 15.55
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Belgian GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Nyt on tulossa jälleen ainakin yhden vuoden väli. Hockenheimin kisan järjestäjät toivoivat, että sopimus saataisiin myös kaudeksi 2020, mutta nyt pitää miettiä muitakin vaihtoehtoja.

Muut saksalaiset radat ja kaupungit ovat osoittaneet mielenkiintonsa maan osakilpailun järjestämiseksi. F1-sarjan promootioiden ja liikesuhteiden johtaja Chloe Targett-Adams kertoo Motorsport.comille, että Saksan kisan uusiminen oli pitkään vaikean takana.

Täksi vuodeksi kisa turvatiin Hockenheimringin, kaupungin ja Mercedeksen tuella, mutta sama ei enää onnistunut.

– On surullista, ettei F1 ole ensi vuonna Saksassa, mutta saa nähdä, mitä tulevaisuudessa tapahtuu. Muilta kaupungeilta ja tahoilta on vahvaa kiinnostusta. On hienoa, että kiinnostusta löytyy, vaikka yksi paikka jätetään, Targett-Adams sanoo motorsport.comille.

Yksi mahdollisuus on, että Saksass järjestetään testejä tai fanitapahtumia, ettei lajin kannalta merkittävä maa jää täysin huomiotta.

Ensi kaudelle kaavailluista 22 kisasta Italian GP kaipaa vielä uuden sopimuksen F1-sarjan omistajien kanssa ennen kuin kisa voidaan varmistaa.

– Työstämme sitä tällä hetkellä ja toivottavasti positiivinen lopputulos saadaan nopeasti. Ilmoitimme jo, että olemme sopineet kaupallisista ehdoista, joten nyt täytyy vain saada viimeiset asiat maaliin ja siinä menee jonkin aikaa, Targett-Adams totesi.




Lue myös:

    Uusimmat