Mainos

Sebastian Vettel liputtaa Suomen GP:n puolesta: ”Voisimme vuorotella Saksan kanssa”

3:57

Saksalaisista tähtikuljettajista ja Mercedeksen jättimenestyksestä huolimatta Hockenheimissa järjestettävän Saksan GP:n tulevaisuus on vakavasti uhattuna. Sebastian Vettel näkisi mieluusti esimerkiksi Suomen vuorottelevan F1-kalenterissa varsinaisen kotimaansa kanssa.

Videolla Vettel kertoo Saksan GP:n ongelmista, elämästään kotikaupungissaan Heppenheimissa ja paljastaa suosikkinsa ensi kauden tallikaverikseen.

MAINOS

F1-kausi suorana C Morella – Saksan GP viikonloppuna

Perjantai: Harjoitukset klo 11.55 ja 15.55
Lauantai: Harjoitukset klo 12.55, aika-ajo klo 15.55
Sunnuntai: Saksan GP klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 14.30!

Kaikki F1-kauden ajojaksot suorina C Morella.

C Moren sivulle pääset tästä

Saksan GP:n nykyinen sopimus F1-kisojen järjestämisestä umpeutuu tähän viikonloppuun eivätkä osapuolet ole päässeet yhteisymmärrykseen jatkosta. Kisa jää edellisten parittomien vuosien tapaan todennäköisesti jälleen ajamatta vuonna 2019.

Hockenheimin rata vastaa kisan järjestelyistä yksin, joten organisaatio on halukas jatkamaan kiertueella vain, jos se saa jonkun tahon jakamaan taloudellista vastuuta kanssaan. Vettel kertoo C Morelle, että hän odottaisi asiassa toimia valtiovallalta.

– Minusta Saksa on siitä vastuussa. Toisin kuin monessa muussa maassa, täällä valtio ei ole jostain syystä halukas tukemaan rataa taloudellisesti.

– Menemme minne tahansa, niin maat rahoittavat osakilpailua. On mahdotonta, että Hockenheim kattaisi kaiken ja silti selviäisi ilman tappioita, Vettel perustelee.

Saksan autourheilun menestyksestä huolimatta Hockenheimin yleisömäärät ovat jääneet alle puoleen 1990-luvun huippuvuosista. Vettelille kelpaisi sekin ratkaisu, että hänen mökkikotimaansa Suomi tuli mukaan F1-kalenteriin Saksan paikalle.

– Olisi sääli menettää Saksan GP. Jos voisimme vuorotella sitä Suomen kisan kanssa, olisin myös onnellinen, mutta sen hukkaaminen kokonaan olisi iso menetys Saksan kaltaiselle maalle, jossa on niin paljon autointoilijoita, historiaa ja autonvalmistajia, Vettel kommentoi.

Suomen F1-kisa saattaa olla tulevaisuudessa mahdollinen Iittiin valmistuvalla KymiRingillä.

Juttua korjattu lauantaina kello 15.25: KymiRing sijaitsee Iitissä, ei Kouvolassa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.