F1

F1

Formulakausi käynnissä!

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

F1-pomo paljasti: loppukauden kalenterissa jo "varmoja kiinnityksiä" – pakka silti levällään

15:27
Videolla C Moren F1-selostaja Niki Juusela ennakoi tulevaa kautta.

Formula 1 -sarja ei ole kertonut vielä sitä, että miten se aikoo jatkaa kauttaan kahdeksan Euroopassa ajettavan kisan jälkeen. Eri raporttien mukaan F1 ajaisi vielä muutaman kisan Euroopassa, ennen kuin karavaani suuntaisi muualle. Sarjan oikeudet omistavan Liberty Median toimitusjohtaja Chase Carey jakoi avausviikonlopun alla päivityksen kalenteritilanteesta.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Kauden avaava Itävallan GP suorana 3.-5.7.
Pe: 1. harjoitukset klo 11.55, 2. harjoitukset klo 15.55
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Itävallan GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

F1 kertoi aiemmin, että se aloittaa kauden Euroopan pätkällä, johon kuuluvat Itävallan (2x), Unkarin, Englannin (2x), Belgian, Italian ja Espanjan GP:t.

Sen jälkeiset vaiheet ovat jääneet arvoitukseksi.

– Yritämme julkistaa seuraavien muutamien viikkojen aikana ainakin seuraavan osan kalenterista. Ideaalissa tilanteessa kertoisimme koko toisesta puoliskosta, Carey sanoo F1-sarjan verkkosivuilla.

– Kalenterissa on jo useita kisoja, jotka ovat varmuudella mukana. En halua kuitenkaan julkaista niitä yksi kerrallaan, vaan haluamme tuoda ne kokonaispakettina esille, Carey jatkaa.

Carey sanoo, että hän uskoo yhä alkuperäiseen tavoitteeseen, jonka mukaan F1:ssä ajettaisiin tällä kaudella 15-18 kisaa.

– Olemme puhuneet tavoitteestamme ja olemme yhä itsevarmoja sen suhteen. Meillä on tällä hetkellä useita kisoja, joiden kanssa olemme päässeet yhteisymmärrykseen. Joidenkin kohdalla aikataulut ovat vielä auki ja joidenkin kohdalla kyse on enemmän siitä, että mikä koronatilanne on kisan isäntämaassa.

Tällä Carey viittaa muun muassa Amerikkaan, jossa Yhdysvaltojen ja Meksikon kilpailujen yllä on paljon epävarmuuksia. Sama tilanne koskee Brasiliaan.

– Noissa maissa tartuntaluvut ovat selvästi korkeammalla kuin muualla. Yritämme yhä saada tietoa siitä, että mikä on mahdollista missäkin.

– Meidän pitää tietää, että missä voimme kisata ja missä emme. Onko joissakin maissa sellaisia rajoituksia, jotka estävät kisan järjestämisen? Samalla haluamme löytää ratkaisuja siihen, että saisimme faneja paikan päälle. Se on mahdollista, Carey väläytteli.

Tällä hetkellä F1-kisat ajetaan tyhjille katsomoille.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja