Mainos

Tukholman pommijutussa pidätys

Tukholman Tenstan lähiössä liikkui eilen räjähdepanoksella vyötetty mies, joka sanoi joutuneensa siepatuksi.

Satoja ruotsalaisia evakuoitiin tänään kodeistaan Tukholman Tenstan lähiössä pommiuhkan vuoksi. Poliisit piirittivät kerrostaloalueen parkkipaikalla miehen, jonka vyötäröllä oli räjähdepanos. Pommivyö saatiin illansuussa irrotettua miehen ympäriltä ja räjähteet vietiin tutkittavaksi.

Illalla poliisi kertoi pidättäneensä yhden miehen, jota epäiltiin ihmisryöstöstä. Lisäksi toista etsittiin.

Poliisin mukaan tilanne oli erittäin vaarallinen. Tapahtumat käynnistyivät aamukymmeneltä, kun paikalliset asukkaat soittivat poliisille ja kertoivat oudosti käyttäytyneestä miehestä, joka kertoi, että hänellä on pommi kiinnitettynä vartaloonsa.

- Hän käyttäytyi oudosti, istui täällä ulkona ja itki. Miehellä oli jotakin vyötärönsä ympärillä ja kädessään, sanoi silminnäkijä Jasser Mohammed Ali.

Poliisit kiiruhtivat paikalle yhdessä räjähdeasiantuntijoiden sekä armeijan valmiusjoukkojen kanssa. Alue eristettiin 400 metrin säteeltä ja neljän kerrostalon asukkaat evakuoitiin läheiselle urheilukentälle. Myös liikenne Tukholmasta Osloon vievältä E18-moottoritieltä katkaistiin.

Pommimies: Olin siepattuna kolme päivää

Miehelle toimitettiin puhelin, minkä avulla hän piti yhteyttä poliisiin. Hän kertoi joutuneensa siepatuksi kolme päivää aikaisemmin. Mies kertoi olleensa asunnossa, joka sijaitsi lähistön kerrostalossa. Poliisi tutki asunnon, josta löytyi räjähdysainetta sekä "muuta kiinnostavaa materiaalia".

Illalla räjähdeasiantuntijat saivat irrotettua pommivyön, jossa oli ilmeisesti kauko-ohjaimella räjäytettävä panos. Vyö irrotettiin sen jälkeen, kun asiantuntijat olivat tutkineet röntgenillä, mistä kohtaa se voidaan irrottaa. Pommi kuljetettiin erikoisajoneuvolla edelleen tutkittavaksi.

Mies puolestaan vietiin sairaalaan tutkittavaksi. Hän oli erittäin järkyttynyt tilanteesta. Siepattu on noin 30-vuotias norjalainen mies, joka on poliisille ennestään tuttu. Hänet on määrä viedä kuulusteluihin vielä myöhemmin tänään.

Tenstan asukkaat pääsivät hiljalleen palaamaan koteihinsa sen jälkeen, kun poliisi oli tutkinut heidän asuntonsa yksikerrallaan. Poliisi järjesti myös suuretsintöjä eri puolilla Tukholmaa syyllisten löytämiseksi.

(MTV3-STT-TT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.