Mainos

Tukholma neuvottelee IVOn kanssa

Tukholman kaupunki jatkaa neuvotteluja suomalaisen IVOn kanssa uuden energiayhtiön perustamisesta syyskuuhun asti. Syyskuun jälkeen saatetaan neuvotteluja käydä myös Ruotsin valtion omistaman Vattenfall-yhtiön kanssa, kertoivat Tukholman kaupungin viranomaiset tänään.

Tukholman kaupungin sosiaalidemokraattinen rahatoimen kunnanneuvos Mats Hulth sanoi tiistaina, että IVOn kanssa solmittu sopimus estää neuvottelut Vattenfallin kanssa ennen syyskuun 1:stä päivää.
-Mutta jollei näissä neuvotteluissa päästä tulokseen, saattaa Vattenfall tulla jälleen ajankohtaiseksi, Hulth sanoi tiistaina Stockholms stadshus AB:n hallituksen kokouksen jälkeen. Stockholms stadshus on Tukholman omistama yhtiö, joka puolestaan omistaa kaupungin energialaitoksen Stockholm Energin.

Vattenfall ilmoitti maanantaina esittävänsä konkreettisen ostotarjouksen Stockholm Energistä. Vattenfallissa arvioidaan, että pääkaupungin sähköstä ja lämmöstä huolehtiva yhtiö on vähintään 20 miljardin kruunun eli noin 14 miljardin markan arvoinen. Vattenfall sanoi maanantaina olevansa valmis ostamaan Stockholm Energin kokonaan tai vain osan siitä. Hulthilta kysyttiin tiistaina, oliko Vattenfallin arvio Stockholm Energin arvosta oikeampi kuin IVOn.
-Se on yksi niistä kysymyksistä joista neuvottelemme, Hulth sanoi.

Kansanpuoluetta edustava kunnanneuvos Jan Björklund sanoi tiistaina, että IVOn ja Vattenfallin tarjoukset ovat taloudellisesti samanarvoisia. IVOn puolesta puhuu kuitenkin se, että Vattenfallin asema Ruotsin energiasektorilla kasvaisi liian hallitsevaksi, mikäli sopimus tehtäisiin Vattenfallin kanssa. Samanlaisen arvion esitti jo maanantaina maltillista kokoomusta edustava kunnanneuvos Carl Cederschiöld.

IVO on aiemmin keväällä ilmoittanut, ettei se luovu sovitusta yksinoikeudestaan neuvotella Tukholman kanssa energialaitoksen kaupasta. Aiemmissa neuvotteluissa on kaavailtu IVOn ruotsalaisen tytäryhtiön Gullspångin ja Stockholm Energin muodostamista yhteisomisteiseksi energiayhtiöksi.
(STT-TT)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja