TUI ei jatkossa tarjoa punaista lihaa lennoillaan – testaa myös syötävien kahvikuppien käyttöä

Matkanjärjestäjä TUI kertoo lopettamansa punaisen lihan tarjoamisen omilla lennoillaan. Yhtiö perustelee päätöstä ilmastopäästöjen vähentämisellä. Yhtiö testaa myös syötävien kahvikuppien käyttöä.

Punaisesta lihasta luopuminen tapahtuu TUI:n lennoilla asteittain ja se on jo aloitettu tämän kuun alussa. Yhtiö kertoo tiedotteessaan järjestäneensä asiakaskyselyn, jonka vastauksissa toivottiin punaisesta lihasta luopumista.

– Toimenpidelistalla korkealle nousi punaisen lihan syönnin ja yleensä lihansyönnin vähentäminen. Siksi panostamme nyt herkullisiin siipikarjanliha-, kala- ja kasvisruokiin ja jätämme samalla punaista lihaa sisältävät ruokalajit, sanoo TUI:n kestävyysasiantuntija Anna Kiefer.

Punaisella lihalla tarkoitetaan muuta kuin kanalihaa tai kalaa.

Lentoaterioiden ennakkotilauksilla TUI tavoittelee hävikkiruuan vähentämistä nollaan lennoillaan.

Uusia koneita ja syötäviä kahvikuppeja

TUI kertoo pyrkivänsä vähentämään päästöjä lukuisin eri keinoin. Ensisijaisesti yhtiö aikoo investoida uusiin ja vähäpäästöisempiin lentokoneisiin.

Listalla on kuitenkin myös lukuisia muita toimia. TUI tavoittelee koneidensa painon vähentämistä polttoaineenkulutuksen hillitsemiseksi. Tähän pyritään muun muassa vaihtamalla koneiden penkit ja matot nykyistä kevyempiin.

Yhtiö kertoo myös kokeilevansa parhaillaan lennoillaan kahvin tarjoilemista syötävistä kahvikupeista. Kyseessä on tiettävästi ensimmäinen yhtiö, joka kokeilee syötäviä astioita lennoillaan.


Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja