Mainos

Mies valutti bensaa ex-puolisonsa postiluukusta ja sytytti asunnon palamaan – tuomittiin murhan yrityksestä ja tuhotyöstä

Bensalla entisen puolisonsa asunnon sytyttänyt mies tuomittiin Helsingin hovioikeudessa kahdeksan vuoden ja kymmenen kuukauden vankeuteen murhan yrityksestä ja tuhotyöstä. Tuomio sisälsi myös aiemman jäännösrangaistuksen.

Vankilasta ehdonalaiseen vankeuteen vapautunut mies kaatoi entisen puolisonsa postiluukusta bensaa ja sytytti sen palamaan joulukuussa 2016.

Tuli levisi asuntoon, mutta nainen onnistui sammuttamaan palon ja soittamaan hätäkeskukseen. Hovioikeus määräsi miehen tammikuussa mielentilatutkimukseen, jonka mukaan tämä oli teon aikana syyntakainen.

Ennen tekoa mies oli viettämässä ravintola-iltaa ja soitteli entiselle puolisolleen aamuyöstä. Naisen mukaan mies oli puhelussa uhannut tappaa hänen äitinsä, isänsä, koiransa, kaverinsa ja tulevan puolisonsa.

Entisen puolison mukaan mies oli sanonut laittavansa myös hänet hengiltä. Naisen mukaan tekijä ilmeisesti oletti, että asunnossa oli toinen mies.

Hovioikeus katsoi, että teko osoitti vakaata harkintaa, oli tehty erityistä julmuutta osoittavalla tavalla ja oli kokonaisuutena törkeä. Tämän vuoksi hovioikeus muutti Johnny André Malinin käräjillä tuomitun tuhotyön murhan yritykseksi ja tuhotyöksi.

– Malin on kohdistanut vakaata harkintaa ja erityistä julmuutta osoittavan tekonsa (naiseen), joka ei ole omalla käyttäytymisellään antanut mitään aihetta Malinin teolle, hovioikeus totesi.

"Tarkoituksena teatraalisuus"

Ennen tekoa Malin oli lähtenyt miesporukassa autolla Vantaan Variston McDonald'sille ja ostanut bensaa huoltoasemalta virvoitusjuomapulloon. Hän meni entisen avopuolisonsa asunnolle, rikkoi porraskäytävän alaoven lasin ja kaatoi postiluukusta bensan sisään.

Malin sanoi, että toiminnalla oli tarkoitus korostaa riitaa. Hänen mukaansa tarkoitus ei ollut sytyttää bensaa. Kun bensaa oli valunut Malinin jaloille, hän oli saanut kertomansa mukaan ajatuksen tehdä tempusta teatraalisen ja sytytti bensan.

Hovioikeus totesi, että mies oli esittänyt illan ja yön aikana naiselle tappouhkauksen. Hovioikeuden mukaan mikään ei viitannut siihen, että jokin yllättävä tapahtuma olisi aiheuttanut kiihtymystilan ja saanut Malinin toimimaan hetken mielijohteesta.

– Malin on voinut harkita toimintaansa ainakin 40–50 minuutin ajan ennen bensiinin sytyttämistä sen jälkeen, kun hän oli esittänyt edellä sanotun tappouhkauksensa.
Malin määrättiin suorittamaan koko rangaistus vankilassa.

Korjattu kello 13.35 kirjoitusvirhe toisessa kappaleessa, vankilaan-sanan tilalle sana vankeuteen.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.