Mainos

Vankilasta vapautunut mies kaatoi ex-avovaimon postiluukusta bensaa ja sytytti tuleen

Vankilasta vapautunut vantaalaismies kaatoi ex-puolisonsa asunnon postiluukusta bensiiniä sisään ja sytytti sen palamaan joulukuussa 2016. Tuli levisi asuntoon, mutta nainen selviytyi.

Hovioikeuden mukaan miehen tarkoitus oli tappaa nainen ja kyseessä on murhan tai tapon yritys. Vantaan käräjäoikeus oli tuominnut miehen vain tuhotyöstä. Hovioikeus ei kuitenkaan ole vielä tuominnut miestä, vaan määräsi hänet perjantaina mielentilatutkimukseen.

Pariskunta oli hiljattain eronnut, ja mies oli viettämässä ravintola-iltaa ja soitteli ex-puolisolleen aamuyöstä. Naisen mukaan mies oli puhelussa uhannut tappaa hänen äitinsä, isänsä, koiransa, kaverinsa ja tulevan puolisonsa.

Jossain vaiheessa mies oli naisen mukaan sanonut laittavansa tämän hengiltä. Naisen mukaan ex-mies ilmeisesti oletti, että asunnossa oli toinen mies.

Mies lähti miesporukassa autolla Vantaan Variston McDonald'sille ja osti bensaa huoltoasemalta mukana olleeseen virvoitusjuomapulloon. Hän meni ex-avopuolisonsa asunnolle, rikkoi porraskäytävän alaoven lasin ja kaatoi toisen kerroksen asunnon postiluukusta bensan sisään.

Nainen onnistui sammuttamaan palon ja soitti hätäkeskukseen.

Halusi tehdä "tempusta teatraalisen"

Mies kertoi, että hän oli automatkalla muistanut puhelimessa naisen kanssa käydyn riidan.

Bensaa postiluukusta kaatamalla miehen oli tarkoitus korostaa riitaa, mutta tarkoitus ei ollut sytyttää bensaa. Kun bensaa valui miehen jaloille, hän sai kertomansa mukaan ajatuksen tehdä tempusta teatraalisen ja hän oli sytyttänyt bensan.

Hovioikeuden mukaan mies oli kuitenkin jo ennen autokyytiä päättänyt sytyttää asunnon ja tappaa naisen. Oikeuden mukaan tämä ilmenee siitä, että miehellä oli ollut mukana muovipullo, josta hän ei juonut mitään matkan aikana. Lisäksi mies pyysi autokuskiltaan päästä huoltoasemalle ja oli jo aikaisemmin uhkaillut naista.

Mies määrättiin pidettäväksi edelleen vangittuna.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.