Tuhosi edellisen parkkihallin elokuussa: Stavangerin palon aiheuttanut automalli kutsuttu takaisin jo kolmesti

Tuli tuhosi parkkihallin Norjan Stavangerissa 0:47
Tuli tuhosi parkkihallin Norjan Stavangerissa.

Solan lentokentällä sattunut tulipalo sai alkunsa 15 vuotta vanhasta dieselautosta.

Solan lentokentän parkkihalli kärsi mittavia vahinkoja tiistaina tapahtuneessa tulipalossaNorjan Stavangerissa. Palon seurauksena osa pysäköintilaitoksesta romahti.

Lentoliikenne alueella jouduttiin keskeyttämään tiistaina useiksi tunneiksi.

Sähköautot hidastivat sammuttamista

Noin 3 000 ajoneuvoa vetävässä parkkihallissa syttynyt palo ei aiheuttanut henkilövahinkoja, mutta tuhosi arviolta kolmisensataa autoa. Sammutustöitä vaikeuttivat lukuisat parkkihallissa olleet sähköautot, joiden sammuttaminen on osoittautunut yleisestikin varsin haastavaksi.

Uutistoimisto Bloombergin varhaisten tietojen mukaan palo olisi saanut alkunsakin sähköautosta, mutta tämä tieto on sittemmin korjattu.

Arviolta kymmeniin miljooniin euroihin nousevat vahingot ovat poliisin mukaan seurausta dieselkäyttöisen, vuosimallia 2005 olleen Opel Zafira -tila-auton syttymisestä.

Tuorein takaisinkutsukampanja viime vuodelta

Norjalainen Motor-autosivusto kertoo, että Isossa-Britanniassa kutsuttiin viime vuonna takaisin 235 000 saman ikäistä Zafiraa. Autoissa havaittiin vika, joka saattoi pahimmassa tapauksessa aiheuttaa tulipalon.

Elokuun lopussa Irlannin Corkissa syttyikin vastaava parkkihallipalo, joka tuhosi lähes 60 autoa. Tämäkin palo sai alkunsa vuosimallin 2005 Opel Zafirasta ja aiheutti massiiviset vauriot rakennukselle.

Motorin mukaan Zafiralla on vyöllään jo kolme takaisinkutsukampanjaa. Autoja tiedetään palaneen ainakin 300.

Opelin viestinnästä Norjassa vastaavan Stein Pettersenin mukaan takaisinkutsut koskivat kuitenkin autoja, jollaisia Norjassa ei ole myyty lainkaan.

– Ongelma liittyi ainoastaan oikeanpuoleisella ohjauksella varustettuihin autoihin, hän totesi Norjan yleisradioyhtiö NRK:lle.

Paikallinen poliisi kertoi keskiviikkona, että auton omistajaa ja lukuisia silminnäkijöitä on kuultu tulipalon tiimoilta.

Poliisin mukaan Zafiran omistaja oli palaamassa kotiin lomamatkalta, ja auto syttyi tuleen, kun se käynnistettiin.

Lue myös:

    Uusimmat