Mainos

Tuhoisa pommi-isku Bagdadissa

Verinen pommi-isku tapahtui vain muutama tunti ennen kuin Irakin uusi hallitus oli määrä esitellä maan parlamentille.

Irakin pääkaupungissa Bagdadissa on tehty tuhoisa pommi-isku. Shiiamuslimien asuttamassa osassa kaupunkia tehdyssä iskussa sai surmansa 19 ihmistä ja lähes 40 haavoittui.

Pommi räjähti aamulla Sadrin kaupunginosan torilla, missä joukko työmiehiä oli syömässä ruokalassa ennen töihin menoa, kertoi sisäministeriö.

Pommi-isku tapahtui vain muutama tunti ennen kuin Irakin uusi hallitus oli määrä esitellä maan parlamentille.

Sopu hallituksesta syntyi illalla. Hallitusneuvottelijoiden mukaan sisä- ja puolustusministerin paikat täytetään kuitenkin myöhemmin.

-Hallituksen kokoonpano ilmoitetaan huomenna, tulevaksi pääministeriksi kaavaillun Nuri al-Malikin nimettömänä pysytellyt avustaja kertoo.

Maliki, joka on shiiamuslimi, hoitaa pääministeriyden lisäksi väliaikaisesti viikon ajan myös sisäministerin tointa. Varapresidentti Tareq al-Hashemi puolestaan nimitetään viikoksi puolustusministeriksi. Hashemi on sunni.

Kiistanalaisen öljyministerin paikan saa ydintutkijana tunnettu Hussain al-Shahristani. Shahristani on shiiamuslimi.

Irakiin on joulukuun parlamenttivaaleista lähtien yritetty saada hallitusta, mutta neuvottelut ovat kerta toisensa jälkeen kariutuneet erimielisyyksiin ryhmien välillä. Hallituksen toivotaan saavan maassa liki sisällissodaksi yltyneet yhteenotot ja veriteot laantumaan.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.