Mainos

Tuhannet osoittavat mieltään Jakartassa

Indonesian oppositiojohtaja Amien Rais aikoo liittyä opiskelijarintamaan, joka miehittää Jakartassa sijaitsevaa parlamenttitaloa. Rais kertoi uutistoimisto Reutersille, että hän odottaa noin 100000 kannattajansa ottavan osaa mielenilmaukseen parlamenttitalon alueella.

Aamulla parlamenttitalolle tuli bussilasteittain opiskelijoita. -Aion liittyä heihin ilmaistakseni tukeni, Rais perusteli. Muslimijohtaja ilmoitti hieman aikaisemmin peruvansa samaksi päiväksi suunnitellut mielenosoitukset eri puolilla maata. Hän perusteli peruutusta sillä, että hän pelkäsi mielenosoituksen tuovan vain lisää väkivaltaisuuksia ja uhreja.

Rais kertoi kenraalien kertoneen, että armeija valmistautui Tiananmenin aukion kaltaiseen verilöylyyn. Rais tarkoitti Kiinan tapahtumia vuonna 1989, jolloin demokratialiikkeen mielenosoitus Tiananmenin aukiolla tukahdutettiin verisesti.
-Joku kertoi minulle... ja se joku sattui olemaan armeijan kenraali, ettei hän piitannut vähääkään vaikka tänään jouduttaisiin kohtaamaan Tiananmenin kaltainen onnettomuus, Amien Rais kertoi.

Varhain aamulla yli 2000 opiskelijaa pysytteli parlamenttitalolla valmistautuen mielenosoituksiin Monasin aukiolla, mutta myöhemmin heidän edustajansa kertoi opiskelijoiden pysyttelevän talon sisäpuolella. Armeijan joukot ja tankit puolestaan varustautuivat massaliikehdintään eristämällä kaupungin keskellä sijaitsevan aukion.

Kansallisen heräämisen päivän juhlatilaisuus peruttiin

Indonesian Kansallisen heräämisen päivän 90-vuotisjuhlatilaisuus presidentinpalatsissa on peruttu. Diplomaattien mukaan tilaisuus peruttiin tunti ennen kuin sen oli määrä alkaa. Tilaisuudessa oli tarkoitus muistaa opiskelijaryhmää, joka aloitti toiminnan Hollannin siirtomaavaltaa vastaan 90 vuotta sitten.

Vaaliuudistusta valmisteleva komitea nimitetään huomenna

Indonesian vaaliuudistusta suunnitteleva komitea nimitetään huomenna, kertoi hallituksen edustaja. Presidentti Suharto lupasi eilisessä puheessaan uudistaa lakeja ja järjestää vaalit mahdollisimman pian.

Komiteaan tulee eri yhteiskuntaryhmien edustajia sekä asiantuntijoita. Komitea päättää itse johtajastaan ja työskentelytavoistaan. Komitean työn kestolle ei anneta takarajaa. Ympäristöministeri Juwono Sudarsono kertoi tiistaina, että Suharton suunnitelmaan kuuluu parlamenttivaalien järjestäminen kuuden kuukauden kuluessa.


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.