Tubettaja Tuure Boeliuksen tavoitteet ja unelmat ovat musiikissa – haluaa olla seuraava Kaija Koo

Tuure Boelius nousi julkisuuteen YouTuben avustuksella. Artisti muutti pois kotoaan 16-vuotiaana ja on siitä saakka tavoitellut unelmiaan myös musiikin parissa. Tammikuussa hän täytti 18 vuotta.

Artisti-tubettaja Tuure Boelius perusti YouTube-kanavansa vuonna 2014. Vajaat viisi vuotta myöhemmin häntä seuraa videopalvelussa yli 155 ihmistä. Videoillaan Boelius jakaa arkeaan ja puhuu avoimesti esimerkiksi seksuaalisuudestaan sekä musiikkiurastaan.

Ensimmäisen singlensä hän julkaisi vuonna 2017. Helmikuussa 2019 julkaistiin Vihaan rakastaa sua, joka on artistin viides kappale.

MTV Uutisten haastattelussa Boelius kertoo, että vanhemmilla on ollut merkittävä rooli hänen tiellään kohti omia unelmiaan. Boeliuksen perheellä on vahva side, ja nykyään hän tekee töitä yhdessä isänsä Tero Boeliuksen kanssa. Isä hoitaa Boeliuksen raha-asioita.

– Olen sitä mieltä, että kaikki lähtee kotoa. Olen aina saanut olla sellainen kuin olen. Vanhempani ovat aina tukeneet minua ja puskeneet eteenpäin. He ovat olleet sellainen myötätuuli selän takana.

Aikuisten maailmaan suoraan yläasteelta

Boelius muutti kotoaan 16-vuotiaana. Samana päivänä, kun yläaste loppui. Tuolloin kotikaupunki vaihtui Porista Helsinkiin.

– Välissämme oli 250 kilometriä, siinä testattiin luottamusta aika monessa suhteessa. Oltiin sovittu joitain tiettyjä asioita – ei juoda alkoholia eikä roikuta kaupungilla myöhään. Koen, että muuttoni jopa syvensi suhdettamme.

Boeliuksesta muutto tuntui luonnolliselta siirtymältä. Ensimmäinen kesä meni nopeasti, kun koti oli täynnä ystäviä. Syksyllä tuli koti-ikävä.

– Koti-ikävä johtui varmaan siitä, että meillä on ollut aina niin läheiset välit perheen kanssa. Perheemme on aina tehnyt paljon yhdessä. Kun se jäi vähemmälle, eikä nähnyt enää niin paljoa, tuli ikävä.

Ikävä perhettä kohtaan on yhä läsnä, muttei samalla tavalla kuin tuona syksynä. Ajatus kotona asumisesta tuntuu kaukaiselta. Yhteyttä vanhempien kanssa pidetään päivittäin yhteisen WhatsApp-ryhmän välityksellä. He myös tapaavat vähintään kerran kahden viikon aikana. Vanhemmat soittelevat myös usein. Haastattelupäivänä isä on ehtinyt jo soittaa kaksi kertaa.

– Syksyllä nähtiin tosi paljon. Kun olin Tanssii Tähtien Kanssa-kilpailussa, vanhempani olivat katsomassa jokaisen lähetyksen.

Musiikki raottaa ovea yksityiselämään

Pitkään YouTubessa elämäänsä jakanut Boelius kertoo, että videoillaan hän jättää puhumatta ihmissuhteista sekä perheestään. Niitä hän käsittelee musiikkinsa kautta.

– Musiikissa se on eri asia. Silloin voi hieman piiloutua ja käyttää vähän värikynää, jolloin niistä on helppo puhua. Tunnen tosi vahvasti sisälläni sen, mistä en puhu ja mitä en halua tuoda esille.

– Muutaman kerran on käynyt niin, että olen yrittänyt sen rajan puolivahingossa. Että on kertonut jotain, mitä ei olisi halunnut kertoa.

Boelius täytti tammikuussa 18 vuotta. Se antoi lehdille virallisen luvan lööppeihin, joita Boeliuksesta on kirjoitettu.

– Nykyään sitä miettii ehkä enemmän, että missä menee ja milloin menee. En harkitse jokaista liikettäni tai askeltani julkisilla paikoilla, mutta kyllä minä sitä mietin.

– Aikaisemmin olen voinut mennä ihan rämäpäänä ja tehdä asioita. Jos joku on minut kuvannut, ei niitä kuvia tai lööppejä ole julkaistu. Nyt tilanne on muuttunut ja se jännitti aluksi.

Tavoitteena olla seuraava Kaija Koo

Boelius miettii, että vaikka julkisuudessa on oltu jo useampi vuosi, on se nyt erilaista täysi-ikäisyyden vuoksi. Vinkkejä hän on saanut artistikollegoiltaan.

– Iso esikuvani sanoi, että ”varo kaikkea, mutta ole samaan aikaan avoin ja yritä olla varomatta mitään”. Se on sellaista veitsenterällä taiteilua.

Artisti kokee, että vaikkei saanut elää normaalia nuoruutta, on hän ollut etuoikeutettu, kun on voinut seurata unelmiaan. Tulevaisuudelta Boelius odottaa ensimmäisen oman levyn julkaisemista. Tavoitteet ja unelmat pyörivät musiikin ympärillä. Kysymys siitä, mitä nuori artisti tekisi 40 vuoden päästä pistää mietteliääksi.

– Olen silloin 58-vuotias. Jos Kaija Koo on 56 ja täyttää Hartwall Arenan, niin ehkä minäkin haluaisin tehdä sen silloin. Jos voin olla seuraava Kaija Koo 40 vuoden päästä, olen erittäin onnellinen.

Lue myös:

    Uusimmat