Tuure Boelius, 21, on kipuillut julkisuuden kanssa – teki viime kesänä tärkeän päätöksen: "Ehkä välillä olisi kiva…"

6:28
Tuure Boelius muistelee bileiltaa Sanna Marinin kanssa – näin pääministeri päätyi samaan seurueeseen

Tuure Boelius työstää uutta musiikkia, jota kuullaan vielä tänä vuonna.

Artisti ja sometähti Tuure Boelius, 21, on nuoresta iästään huolimatta ehtinyt tehdä jo paljon. Ensimmäiset lööpit Boeliuksesta luettiin jo viisi vuotta sitten, kun hän 16-vuotiaana tuli kaapista YouTube-videollaan. Esiintymistä rakastava Boelius muutti teini-ikäisenä Porista Helsinkiin, jotta hän pääsi luomaan uraa laulajana.

Esiintyminen on ollut veressä Boeliuksella jo nuoresta asti, ja hän haaveili olevansa supertähti Britney Spears.

– Tajusin jossain vaiheessa, ettei minusta voi tulla Britney Spears, koska se ei ole ammatti. Siinä vaiheessa ymmärsin, että haluan olla lavalla, esiintyä ja viihdyttää. Kaikki haaveet eivät liittyneet esiintymiseen, vaan välillä halusin olla puutarhuri ja jossain vaiheessa kaikki kassakoneet kiinnostivat.

– Jos minulla on ollut coolin teinin maine, olin kaikkea muuta. Meidän perheellämme oli kesäasunto Helsingissä, olin se lapsi, joka meni viikoittain Heurekaan tutkimaan asioita, Boelius naureskelee.

Boelius nähdään parhaillaan discovery+-kanavalla pyörivässä Iholla-sarjassa, jossa hän kuvaa elämäänsä kameralle. Se ei ole uutta, sitä hän on tehnyt jo monta vuotta. Boelius katseli jonkin aikaa sitten vanhoja YouTube-videoitaan ja jopa hieman kauhistui näkemästään.

– En tiedä, miten olen uskaltanut olla noin avoin ja kertoa ihan kaiken. En tee enää samalla tavalla. Siinä on toki se ero, että teini-ikäisenä oman yksityiselämän asiat ovat pikkuisen erilaisia kuin nykyään 21-vuotiaana.

Purkaa sydäntään kappaleisiin

Parhaillaan uutta musiikkia työstävä Boelius purkaa sydäntään tuleviin kappaleisiinsa, eikä lehtien palstoille. 

– Minulla ei ole ollut elämässäni kauhean montaa isoa ihmissuhdetta. Jokainen olisi ollut osaltaan varmasti helpompi, jos minun ei olisi tarvinnut miettiä julkisuuteen liittyviä juttuja. Jos miettii vaikka kumppania, arvostan sellaisia asioita siinä toisessa, mitä minulla itsellä ei ole.

Boeliuksella on ollut välillä kipuilua julkisuuden kanssa, sillä monesti laulajan yksityisasioita ruoditaan sosiaalisessa mediassa. Toisaalta julkisuus myös antaa paljon.

– Ehkä välillä olisi kiva, jos niin montaa ihmistä ei kiinnostaisi aina niin paljon, mitä elämässäni tapahtuu tai päässäni liikkuu. Toki myös saan paljon kivoja asioita. Olen viimeisen parin vuoden aikana oppinut käsittelemään näitä asioita ja tehnyt viime kesästä asti isoa pesäeroa, mikä on julkinen Tuure Boelius.

Boelius on jakanut omissa somekanavissaan lukuisia törkyviestejä, joita hän saa usein ja on saanut jo useita vuosia. Laulaja on kovettanut itselleen suojakuoren, jotta viestit eivät mene ihon alle.

– Enemmän minun tulee paha mieli viestin lähettäjän puolesta kuin omasta puolestani. En tiedä, kuinka syvällä minun pitäisi velloa, jos lähtisin toiselle ihmiselle kommentoimaan jotain tuollaista.

– Tavallaan toivon, vaikka tämä on ristiriidassa kaikkien kanssa, että jos viestin lähettäjälle tuli parempi fiilis asiasta, niin oli ilo olla avuksi. Minähän itkisin koko ajan, jos antaisin juttujen mennä ihon alle. Kommentteja ei pidä ottaa liian vakavasti, toki toisinaan jotkut satuttavat.

Sairasti koronan

Boelius lomaili Thaimaan lämmössä tammikuussa, mutta kun hän oli ollut jo reilun viikon Suomessa, hän sai koronan.

– Olin siitä kiitollinen, että minulla on kaksi rokotusta. Olo oli siitä huolimatta hirveä ja kuumetta oli 40 astetta. Onneksi se on takana päin, eikä ole jäänyt mitään jälkioireita. Viikon se kesti, joista kolme päivää olivat pahoja.

Vaikka tammikuu ei mennyt niin kuin Boelius oli suunnitellut, nyt hänellä menee hyvin. Tähti aikoo panostaa tänä vuonna musiikkiin, mutta myös tv-juttuja on tulossa.

– Tänä vuonna kuullaan uutta musiikkia, mutta telkkarijutuista en voi vielä puhua. Minulle on varmaan viimeiset neljä vuotta soitettu tietyistä ohjelmista. Sen lupaan, etten viidakkoon ole lähdössä. Selviytyjät ei ole minun juttuni, Boelius naureskelee.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja