TSN: Patrik Laineen tilanteesta uutta tietoa – muut NHL-seurat ottaneet yhteyttä

Suomalainen tähtihyökkääjä Patrik Laine on yhä sopimuksettomassa tilassa, sillä hän ja Winnipeg Jets eivät ole päässeet yhteisymmärrykseen uudesta diilistä. Nyt muut seurat ovat ottaneet yhteyttä Laineen leiriin, kertoo NHL-luottotoimittaja Pierre LeBrun.

Laine matkasi vasta Sveitsiin, missä hän on harjoitellut Kari Jalosen valmentaman SC Bernin mukana. Samaiseen ratkaisuun päätyi myös toinen rajoitettu vapaa agentti Mikko Rantanen.

Viime päivinä useat RFA-pelaajat eli rajoitetut vapaat agentit ovat tehneet uusia sopimuksia. Tuorein liike nähtiin kanadalaishyökkääjän Brayden Pointin ja Tampa Bay Lightningin kohdalla. Point allekirjoitti kolmen vuoden mittaisen jatkon Lightningin kanssa.

Tämän jälkeen rajoitettujen vapaiden agenttien joukossa on enää neljä kovaa nimeä: Laine (Jets), Rantanen (Colorado Avalanche), Matthew Tkachuk (Calgary Flames) ja Kyle Connor (Jets). 

– Tällä hetkellä vaikuttaa siltä, etteivät Rantanen, Laine tai Tkachuk ole lähellä sopimusta. NHL:ssä on ollut liikkeellä tietoa siitä, että Connor ja Jets olisivat lähentyneet toisiaan. Connorin agentti kuitenkin sanoi, ettei tuo ole totta. Hekään eivät ole lähellä sitä pistettä, jossa sopimus syntyi, TSN:n toimittaja Bob McKenzie perkasi.

TSN:n ja The Athleticin toimittajan Pierre LeBrunin mukaan Laineen kohdalla on nähty kiihtynyttä liikehdintää viime päivien aikana.

– Uskomus on se, että kun tai jos Laine tekee sopimuksen Jetsin kanssa, niin kyse on lyhyemmästä sopimuksesta. Samaan aikaan olemme saaneet kuulla, että viimeisen viikon aikana muut joukkueet ovat tiedustelleet Laineen tilannetta hänen agentin Mike Liutin johtamalta leiriltä, LeBrun paljasti.

– Kyselevätkö he sen takia, että kohta nähdään sopimustarjous? Vai soittelevatko he siksi, koska he saattavat ottaa yhteyttä Jetsiin ja yrittävät hankkia kauppaamalla Laineen? En sano, että kumpikaan noista skenaario tapahtuisi. Sanon vain, että eri joukkueet ovat olleet hyvin kiinnostuneita Laineen tilanteesta, LeBrun jatkoi.

TSN:n toimittajan Darren Dregerin mukaan Jetsillä on vielä kolmas ongelma pöydällään Laineen ja Connorin jatkosopimusten lisäksi. Seuran tähtipuolustaja Dustin Byfuglien miettii tällä hetkellä uransa jatkoa. Byfuglienin aikeista ei ole saatu mitään varmuutta.

– Kun Byfuglienin tilanne on epäselkeä, heidän on vaikea tehdä yhtään mitään, Dreger summasi Jetsin tilanteen.

NHL:n runkosarja käynnistyy ensi viikolla.

Lue myös:

    Uusimmat