Mainos

Tshetshenian presidentti yritettiin murhata

Tshetshenian presidentti Aslan Mashadov selvisi tänään täpärästi murhayrityksestä, kun hänen autosaattueensa lähellä räjähti miina, kertoivat venäläiset uutistoimistot. Neljä Mashadovin henkivartijaa loukkaantui, mutta presidentti itse säilyi vahingoittumattomana.

Murhayritys tapahtui, kun Mashadov oli matkalla virka-asuntoonsa Tshetshenian pääkaupungissa Groznyissa. Kadun varteen asetettu miina räjähti vain paria sekuntia sen jälkeen kun presidentin auto oli ajanut ohi. Räjähdys repi suuren aukon katuun, ja lähellä olevien talojen ikkunoita rikkoontui. Mashadov säilyi vahingoittumattomana todennäköisesti siksi, että hänen ajoneuvonsa oli panssaroitu maastoauto.

Räjähdyksen jälkeen paikalla ammuttiin silminnäkijöiden mukaan laukauksia.

Kukaan ei ole ilmoittautunut syylliseksi tekoon. Tshetsheniassa on käynnissä valtataistelu Mashadovin ja eräiden äärisuuntaa edustavien upseereiden kesken. Mashadovin avustaja Movlen Salamov sanoi myöhemmin, että tekijät halusivat surmata Mashadovin luodakseen epävakautta maahan ja estääkseen presidentin suunnitellun tapaamisen Venäjän pääministerin Jevgeni Primakovin kanssa. Mashadovin vastustajat ovat syyttäneet tätä liiasta sovinnonhalusta Venäjän kanssa.

Mashadov selvisi lähes samanalaisesta murhayrityksestä viime heinäkuussa.

Pari päivää sitten Tshetshenian naapuritasavallassa Pohjois-Ossetiassa tehtiin tuhoisa pommi-isku, jossa kuoli yli 60 ihmistä ja yli 100 loukkaantui. Tshetshenia ja Pohjois-Ossetia kuuluvat levottomaan Kaukasuksen alueeseen, jolle ovat tyypillistä sekä uskonnolliset, etniset että alueelliset kiistat.
(STT-DPA-Itar-Tass)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.