Mainos

Tshetshenian presidentti kuoli pommi-iskussa

Presidentti Putin vahvisti, että Tshetshenian presidentti Ahmad Kadyrov on kuollut Groznyin räjähdyksessä. Venäjän poliisi on pidättänyt viisi henkilöä epäiltyinä iskusta.

Tshetshenian presidentti Ahmad Kadyrov on saanut surmansa Groznyissa tehdyssä pommi-iskussa. Asian vahvisti Venäjän presidentti Vladimir Putin. Groznyin stadionilla voiton päivän juhlallisuuksien yhteydessä räjähtänyt pommi vaati viimeisten tietojen mukaan presidentin lisäksi viisi muuta uhria. Haavoittuneita on viitisenkymmentä.

Isku on kova kolaus juuri toisen virkakautensa aloittaneelle presidentti Putinille. Viime syksynä Tshetshenian presidentiksi nimitetty ja tänään kuollut Kadyrov oli Putinin valitsema luottomies.

Kadyrovin kohtalosta liikkui räjähdyksen jälkeen ristiriitaista tietoa. Myös Tshetshenian venäläisjoukkojen komentajan Valeri Baranovin kerrottiin ensin kuolleen räjähdyksessä. Uutistoimisto Itar-Tassin mukaan hän on kuitenkin elossa mutta haavoittunut.

Tshetshenian apulaissisäministerin mukaan räjähdyksen aiheutti pommi, joka oli piilotettu stadionin betonirakenteisiin. Siksi pommia ei hänen mukaansa myöskään havaittu turvallisuusviranomaisten lauantaina tekemässä tarkastuksessa. Pommi oli asetettu Dynamon stadionin vip-aition lähettyville.

Venäjällä vietettävällä voiton päivällä muistetaan Neuvostoliiton voittoa natsi-Saksasta vuonna 1945.

Poliisi pidätti viisi iskusta epäiltyinä

Venäjän poliisi on pidättänyt viisi henkilöä epäiltynä osallisuudesta Groznyin stadionin pommi-iskuun, kerrottiin Venäjän sisäministeriöstä uutistoimisto Itar-Tassin mukaan. Itar-Tassin mukaan sisäministeriön edustaja kertoi, että epäillyt pidätettiin tunti iskun jälkeen.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

(Kymmenen uutiset 09.05.2004)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.