Mainos

Tshernomyrdin ja Clinton tapasivat

Venäjän Balkanin-lähettiläs Viktor Tshernomyrdin neuvotteli tänään presidentti Bill Clintonin kanssa Yhdysvalloissa. Venäjän Balkanin asioiden erityislähettiläs Viktor Tsernomyrdin on neuvotellut Kosovon kriisistä Yhdysvaltain presidentin Bill Clintonin kanssa. Tsernomyrdin sanoi olevansa nyt lähempänä diplomaattista ratkaisua.

Yhdysvaltain kongressin valtuuskunta ilmoitti aiemmin, että se on saavuttanut neuvottelutuloksen Kosovon kriisin ratkaisussa yhdessä Venäjän ja Jugoslavian edustajien kanssa. Valtuuskunnan mukaan Jugoslavia sallisi aseelliset rauhanturvajoukot Kosovoon. Yhdysvallat ei kommentoinut virallisesti valtuuskunnan neuvotteluja.
Tshernomyrdin tapaa Yhdysvaltain-matkallaan myös YK:n pääsihteerin Kofi Annanin.

Tshernomyrdin saattaa palata Belgradiin

Venäjän Kosovo-lähettiläs Viktor Tshernomyrdin puhui toimittajille juuri ennen lähtöään Yhdysvaltoihin, että hän saattaa palata Belgradiin. Tulevat tapaamiset presidentti Bill Clintonin kanssa ovat hänen mukaansa ratkaisevia ja niistä riippuu, palaako hän Yhdysvalloista Moskovaan vai jatkaako Belgradiin. Venäjän entinen pääministeri Tshernomyrdin on tavannut Milosevicin kahdesti sen jälkeen kun presidentti Boris Jeltsin nimitti hänet viime kuussa Kosovo-lähettilääkseen. Tshernomyrdin tapasi Washingtonissa Clintonin lisäksi myös varapresidentti Al Goren.

Kun Tshernomyrdiniltä kysyttiin, onko hän havainnut mitään muutosta Milosevicin suhtautumisessa, hän vastasi:-Kyllä, olen huomannut, että Jugoslavia yrittää kovasti löytää ratkaisun (kriisiin). Tshernomyrdinillä oli tuomisinaan Jeltsiniltä Clintonille kirje, joka sisältää konkreettisia ehdotuksia. Yksityiskohtia hän ei halunnut kertoa.
(MTV3-STT-Reuters)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.