Trumpin vastine Joe Bidenin puheeseen lässähti karusti

"Biden on nöyrryttänyt meitä kaikkien edessä" – Donald Trump julkaisi oman vastineensa presidentin Kansakunnan tila -puheeseen 4:24
"Biden on nöyryyttänyt meitä kaikkien edessä" – Donald Trump julkaisi oman vastineensa presidentin Kansakunnan tila -puheeseen.

Republikaanien todennäköinen presidenttiehdokas Donald Trump odotti sormet syyhyten presidentti Joe Bidenin mokaavan kansakunnan tilaa käsittelevässä puheessaan, mutta joutuikin pettymään.

Donald Trump oli etukäteen mainostanut julkaisevansa vastineensa Joe Bidenin puheeseen liveseurannan tyyliin omalla Truth Social -alustallaan, mutta vastineet lässähtivät ensin alustan teknisiin ongelmiin.

Truth Social oli alhaalla suurimman osan Bidenin puheesta, ja muutamat Trumpin julkaisemat vastaukset vaikuttivat väsähtäneiltä verrattuina republikaanijohtajan tavanomaiseen ärhäkkään tyyliin.

– Hän näyttää niin vihaiselta puhuessaan. Se on piirre ihmisissä, jotka tietävät menettäneensä pelin. Viha ja huutaminen eivät tuo maatamme jälleen yhteen, Trump kirjoitti.

Trump muun muassa haukkui Bidenin tukemaa rajaturvallisuuden lakiesitystä ja arvosteli presidenttiä inflaatiosta, mutta ei juuri lähtenyt vastahyökkäykseen Bidenin arvostellessa tätä henkilökohtaisesti.

Biden vitsaili korkeasta iästään

Biden ei maininnut puheessaan Trumpia nimeltä itse asiassa kertaakaan, mikä saattoi sekin kismittää tulevaa vaalivastustajaa.

Biden viittasi edeltäjäänsä nimeltä mainitsematta uhkana demokratialle ja liberaalille maailmanjärjestykselle.

Huoliin korkeasta iästään Biden vastasi puheensa loppupuolella, jolloin hän vitsaillen kertoi olleensa maisemissa jo melko pitkään, vaikkei ehkä näytäkään siltä.

Biden painotti pitkän elämänsä opettaneen häntä arvostamaan vapautta ja demokratiaa, kun taas osa hänen ikätovereistaan tuntuu janoavan kostoa.

Presidentti viittasi jälkimmäisellä jälleen edeltäjäänsä Trumpiin.

Risto E.J. Penttilä: Bidenin mahdollisuudet Trumpia vastaan paremmat nyt kuin eilen 1:40
Risto E.J. Penttilä: Bidenin mahdollisuudet Trumpia vastaan ovat nyt paremmat kuin eilen

Katso kokonaan presidentti Joe Bidenin pitämä Kansakunnan tila -puhe 1:08:21
Katso kokonaan presidentti Joe Bidenin pitämä Kansakunnan tila -puhe

 

Lue myös:

    Uusimmat