Mainettaan kiillottava Ivanka Trump jätti jäähyväisensä – viestissä yksi merkittävä poikkeus isä-Trumpin jäähyväispuheeseen

0:45
Ivanka Trump kommentoi Capitol Hillin väkivaltaisuuksia - sanavalinnasta nousi valtava äläkkä

Valkoisessa talossa avustajana työskennellyt Ivanka Trump julkaisi oman jäähyväisviestinsä aivan Joe Bidenin virkaanastujaisten kynnyksellä. Viestissä oli yksi merkittävä ero Donald Trumpin puheeseen nähden.

Yhdysvalloissa valmistaudutaan viettämään keskiviikkona uuden presidentin Joe Bidenin virkaanastujaisia. Väistyvän presidentin Donald Trumpin hallinnolle tämä on tiennyt jäähyväisiä. Presidentti Trump julkaisi oman jäähyväispuheensa videolla tiistain ja keskiviikon välisenä yönä Suomen aikaa, ja myös hänen neuvonantajana Valkoisessa talossa työskennellyt tyttärensä Ivanka Trump jätti omat jäähyväisensä Twitterin välityksellä.

– On ollut elinikäinen kunnia palvella maatamme presidentin neuvonantajana. Olen todella ylpeä siitä, mitä olemme saavuttaneet ja innostunut tulevasta. Tulin Washingtoniin taistellakseni amerikkalaisten perheiden puolesta ja lähtiessäni tunnen, että olen sen tehnyt, Ivanka Trump kirjoitti.

Donald Trumpin YouTubessa videotallenteena julkistettu puhe oli sovittelevampi kuin Trumpilta on totuttu kuulemaan. Väistyvä presidentti muun muassa kiitti varapresidentti Mike Penceä, jota hän vielä mollasi muutama viikko sitten, koska tämä ei suostunut Trumpin vaatimuksiin yrittää kumota Trumpin vilpilliseksi väittämä vaalitulos. Mediatietojen mukaan miesten välit ovat olleet sen jälkeen jäätävät.

Voit katsoa puheen tästä:

Trump totesi lisäksi puheessaan, ettei väkivalta ole ratkaisu, viitaten kongressitalon valtaukseen tammikuun alussa. Trumpia on syytetty laajasti valtauksen lietsomisesta. Lisäksi hän kehotti amerikkalaisia rukoilemaan uuden hallinnon puolesta.

– Tällä viikolla virkavalansa vannoo uusi hallinto, ja rukoilemme sen menestystä Amerikan säilyttämisessä turvallisena ja hyvinvoivana, Trump sanoi videolla.

Muun muassa BBC:n puheesta tekemässä analyysissa huomio kiinnittyi siihen, ettei Trump maininnut seuraajansa Joe Bidenia nimeltä kertaakaan videolla.

Sen sijaan Ivanka Trump oli valinnut omassa jäähyväisviestissään täysin toisenlaisen linjan.

– Jumala antakoon viisautta, rohkeutta ja voimaa presidentiksi valitulle Joseph R. Bidenille, tohtori Jill Bidenille, varapresidentiksi valitulle Kamala D. Harrisille, herra Douglas Emhoffille sekä kaikille johtajille, tuomareille ja virkamiehille, jotka omistautuvat kansan palvelemiselle. Meidän amerikkalaisten tulee rukoilla heidän menestyksensä puolesta. Jumala siunatkoon teitä kaikki ja jumala siunatkoon Yhdysvaltoja, Ivanka Trumpin viesti päättyi.

Tiedotusvälineissä Ivanka Trumpin viimeaikaiset toimet on tulkittu yritykseksi pelastaa hänen oma nahkansa, sillä Ivankan on spekuloitu olevan tulevaisuudessa jopa aikeissa pyrkiä itse presidentiksi.

"Maineen kiillottamiseksi" on tulkittu muun muassa se, että Ivanka on aikeissa osallistua Bidenin virkaanastujaisiin. Tämän sanotaan suututtaneen isä-Trumpin, mutta huhutaan, että Ivanka Trumpin tavoitteena on saada taakseen "tulevaisuuden kannattajia".

Lisäksi Ivanka Trump joutui setvimään loppiaisena Capitol Hillillä vallinnutta kaaosta. Ivankan ja tämän niin ikään Trumpin hallinnossa työskennelleen puolison Jared Kushnerin kanssa työskennelleet lähteet kertoivat CNN:lle, että pariskunnan motivaationa Trumpin hillitsemiseen on mitä todennäköisimmin ollut huoli Trump-tuotemerkin tilasta ja sen jäljellä olevasta arvosta, jonka varassa myös parin talous pitkälti on.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja