Trumpin pidätyskuvan ympärillä käy villi odottelu – "Tulee suositumpi kuin Mona Lisasta"

Trumpia odotetaan Atlantassa vankilaan antautumaan - ei osallistunut republikaaniehdokkaiden väittelyyn 4:47
Trumpia odotetaan Atlantassa vankilaan antautumaan.

Trumpia ja 18:aa muuta henkilöä syytetään presidentinvaaleihin liittyvistä vaalirikoksista Georgian osavaltiossa. 

Donald Trump tekee torstaina historiaa ensimmäisenä Yhdysvaltain entisenä presidenttinä, joka joutuu poseeraamaan pidätyskuvassa, kun hän saapuu Atlantan vankilaan vastaamaan rikossyytteisiin. Niiden mukaan Trump on yrittänyt kumota vuoden 2020 vaalitappionsa Georgiassa. 

Uutistoimisto Reutersin mukaan kuvan arvellaan leviävän laajalti niin Trumpin vastustajien kuin kannattajienkin keskuudessa.

– Haluamme laittaa sen t-paitaan. Se leviää maailmanlaajuisesti. Siitä tulee suositumpi kuva kuin Mona Lisasta, sanoi Laura Loomer, 30, republikaanien entinen kongressiehdokas, joka sekoittui muiden Trumpin kannattajien joukkoon vankilan ulkopuolella torstaiaamuna.

Maailman tunnistettavimpiin ihmisiin lukeutuva Trump ei ole joutunut valokuvaan kolmessa muussa tapauksessa. Väärennettyjä naamakuvia on kierrätetty verkossa sen jälkeen, kun häntä vastaan nostettiin ensimmäisen kerran syyte Manhattanilla maaliskuussa syytteistä, jotka koskevat pornotähdelle ennen vuoden 2016 vaaleja maksettuja salarahoja.

Osa hänen kanssasyytetyistään on jo pidätetty. Rudolph Giuliani, New Yorkin entinen pormestari, oli mukikuvassaan kivikasvoinen, kun taas asianajaja Jenna Ellis hymyili. Kaikkien 19 syytetyn on antauduttava perjantaihin mennessä.

98-sivuisessa syytteessä Trumpia syytetään 13 eri rikoksesta Georgian osavaltiossa. 

Historiallinen pidätyskuva

Trump, 77, on jo astunut tuntemattomalle alueelle ensimmäisenä Yhdysvaltain entisenä presidenttinä, jota vastaan nostetaan rikossyytteitä. Hän on silti pyrkimässä asettumaan ehdolle nykyistä presidenttiä demokraattien Joe Bideniä vastaan ensi vuoden vaaleissa.

Nyt vuosia tosi-tv-ohjelmaa juontanut liikemies ja poliitikko liittyy gangsteri Al Caponen, laulusolisti Frank Sinatran ja muiden vankilakuvissa poseeranneiden korkean profiilin amerikkalaisten joukkoon.

Trump kertoi sosiaalisen median palvelussaan Truth Socialissa aikovansa antautua poliisille torstaina.

Trump syytti viestissään Fultonin piirikunnan syyttäjä Fani Willisiä ja presidentti Joe Bidenin oikeusministeriötä häneen kohdistuvasta ajojahdista.

Uutistoimisto Reutersin mukaan Trumpia odottaa oikeusjutuissa yhteensä 91 erillistä rikossyytettä. Hän on kiistänyt kaikki väärinkäytökset.

Trump on suostunut maksamaan 200 000 dollarin takuusumman ja hyväksynyt takuuehdot, jotka estävät häntä uhkaamasta todistajia tai 18 kanssasyytettyä Georgian jutussa. Trump lisäsi keskiviikkona asianajajatiimiinsä atlantalaisen rikosoikeusasianajajan Steve Sadowin, mikä käy ilmi oikeudenkäyntiasiakirjoista.

Vankila on tunnettu synkistä oloista, jotka ovat innoittaneet rap-kappaleita ja aiheuttaneet Yhdysvaltain oikeusministeriön tutkimuksen.

Lue myös:

    Uusimmat