NBC: Titanissa kuollut 19-vuotias nousi alukseen vain isäänsä miellyttääkseen, oli kauhuissaan

Titan-aluksen omistava OceanGate: Uskomme, että sukellusveneessä olleet ovat kuolleet 3:11
Titan-aluksen omistava Ocean Gate: Uskomme, että sukellusveneessä olleet ovat kuolleet

Atlantilla kadoksissa olleen pienoissukellusveneen etsinnät saivat torstaina traagisen lopun. Sekä aluksen omistava OceanGate Expeditions -yhtiö että Yhdysvaltain rannikkovartiosto kertoivat sukellusveneessä olleiden ihmisten kuolleen.

Yksi viidestä Titanin kyydissä kuolleista, 19-vuotias Sulaiman Dawood epäröi osallistumistaan matkalle vain päiviä ennen torstaina tuhoutuneeksi ilmoitetun piensukellusveneen lähtöä, uutisoi yhdysvaltalaismedia NBC viitaten Dawoodin tädin haastatteluun.

Sulaimanin isän Shahzada Dawoodin isosiskon Azmeh Dawoodin mukaan poika kertoi sukulaiselleen olleensa ”kauhuissaan” eikä kovin innostunut ennen matkaa, NBC kertoo.

Suleiman tahtoi kuitenkin miellyttää myös matkalla menehtynyttä isäänsä, sillä lähtö ajoittui isänpäiväviikonlopulle ja isän kerrotaan olleen intohimoinen Titanicin tarinan suhteen.

– Ajattelen 19-vuotiasta Sulemania, istumassa siellä, haukkomassa henkeä… Azmeh Dawood kommentoi NBC:lle. 

NBC:n kotoaan Amsterdamista tavoittama Azmeh Dawood kertoo alkuviikon olleen osaltaan painajaismaista. Hän kertoo seuranneensa taukoamatta uutisointia Titanin etsinnöistä.

– Oli kuin olisin ollut mukana huonossa elokuvassa ja loppulaskennassa tietämättä, mitä tässä lasketaan. Minun on ollut vaikea hengittää vain ajatellessani heitä. En ollut koskaan ajatellut, että minulla olisi hengitysvaikeuksia.

NBC:n mukaan Azmehin ja Shahzadan vanhemmat Hussain ja Kulsum Dawood ovat tiedotteessaan kiittäneet etsintäjoukkoja ”väsymättömästä” työstä seurueen löytämiseksi.

Atlantilla kadoksissa olleen Titan-pienoissukellusveneen etsinnät sloppuivat myöhään torstaina, kun sukellusveneessä olleiden ihmisten todettiin kuolleen.

Viisi menehtyi

Titanin tuhoutumisessa menehtyi viisi henkilöä:

Paul-Henri Nargeolet, 77, ranskalainen kokenut Titanic-sukeltaja ja Titanicin tutkimusoikeudet omistavan RMS Titanic -yhtiön johtaja. 

Hamish Harding, 58, brittimiljardööri ja Action Aviation -yhtiön johtaja.

– Isä ja poika, Shahzada ja Sulaiman Dawood, 48 ja 19. Perheen tiedotteen mukaan kaksikko on mukana matkalla. Dawoodit ovat etenkin Pakistanissa tunnettu varakas perhe, joiden omistamat tai perustamat yritykset operoivat energia-, maatalous- ja lannoite-, elintarviketuotannon sekä IT-alalla.

Stockton Rush, 61, Titanic-sukellusmatkoja operoivan OceanGate Expeditionsin toimitusjohtaja ja perustaja.

Turisteja Titanicin hylylle kuljettanut Titan-sukellusvene katosi sunnuntaina kyydissään viisi ihmistä. Alusta etsittiin Kanadan ja Yhdysvaltain rannikkovartiostojen voimin koko viikon.

Lähteet: CNN, BBC.

Lue myös:

    Uusimmat