Mainos

Trump ylisti taas Putinia - "Parempi johtaja kuin Obama"

0:22

Republikaanien presidenttiehdokas Donald Trump on taas kerran ylistänyt Venäjän presidentti Vladimir Putinia.

2:50

Trump sanoi tv-haastattelussa, että Putin on "paljon enemmän" johtaja kuin presidentti Barack Obama. Trumpin mielestä Putin näyttää johtajuutta vahvalla otteellaan Venäjästä.  

- Heillä on erilainen järjestelmä, ja minä en pidä siitä järjestelmästä. Mutta siinä järjestelmässä hän on ollut johtaja, paljon enemmän kuin mitä meidän presidenttimme on ollut, Trump ylisti.  

Trump lupasi myös kasvattaa Yhdysvaltojen sotilasmenoja ja kukistaa äärijärjestö Isiksen. Hän ei kertonut, miten hän aikoo saada kongressin hyväksymään suuremman puolustusbudjetin tai miten Isis tulisi nujertaa.   

- En halua kertoa viholliselle, mikä suunnitelmani on, Trump selitti.  

Samassa ohjelmassa haastateltiin myös demokraattien ehdokasta Hillary Clintonia, joka sai nytkin selvittää sähköpostijupakkaansa. Clinton myönsi tehneensä virheen ja pahoitteli sitä.  

Clinton sanoi haastattelussa, että Isis voidaan kukistaa lähettämättä Syyriaan tai Irakiin amerikkalaisjoukkoja osallistumaan taisteluihin. Hän lupasi jatkaa ilmaiskuja ja muuta tukea Yhdysvaltojen liittolaisille alueella.  

Clinton ja Trump esiintyivät kansallista turvallisuutta, asevoimia ja veteraaneja käsittelevässä tv-lähetyksessä, jossa he vastasivat juontajan ja yleisön kysymyksiin. Kyseessä oli ensimmäinen kerta, kun he osallistuivat samaan lähetykseen. Ehdokkaat eivät kuitenkaan kohdanneet toisiaan kasvokkain.   

Presidentinvaaleihin on yhdeksän viikkoa, ja useimmissa kyselyissä Clinton on ehdokkaista suositumpi. Trumpilla on kuitenkin tv-kanava NBC:n kyselyn mukaan 19 prosenttiyksikön etumatka sotilaiden ja veteraaniäänestäjien keskuudessa.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.