Mainos

Näin Trump puhui tiedotustilaisuudessa: Lyttäsi median ja kehui saavutuksiaan

2:32

Donald Trump lyttäsi Venäjää ja hänen hallintoaan koskevat uutiset valeuutisiksi ja arvosteli toimittajan kysymystä loukkaavaksi tiedotustilaisuudessaan.

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump haukkui eilisessä tiedotustilaisuudessa The New York Timesin julkaiseman uutisen Trumpin hallinnon Venäjä-kytköksistä valeuutisiksi, jotka on keksitty demokraattien suosion parantamiseksi.

– Tapasin muutamaa ihmistä, jotka olivat muka mukana kaikessa tässä, mutta he eivät ole ikinä olleet yhteydessä Venäjälle – ne kaikki ovat valeuutisia, Trump sanoi.

– Venäjä on huijaus. En ole soittanut Venäjälle vuosiin, en ole yhteydessä Venäjällä asuviin.

Trump sanoo, että pyrkii pitämään Venäjä-suhteet hyvänä ja korjaamaan niitä ja että sitä tulisi katsoa hyvällä riepottelun sijaan.

– On ollut monia presidenttejä, jotka eivät ole ottaneet sitä taktiikkaa ja katsokaa, minne se on meidät vienyt.

Trump kertoi tilaisuudessa, ettei hänen eronnut neuvonantajansa Michael Flynn ole tehnyt mitään väärää ja että hän erosi vain siksi, että salaista tietoa vuoti julkisuuteen.

”Kysymys on loukkaava”

Median arvostelu ei jäänyt puheessa pelkästään Venäjä-aiheeseen. Trump kritisoi mediaa myös siitä, että se antaa vääristyneen kuvan hänen hallinnostaan.

– Kun laitan television päälle tai avaan sanomalehden, näen vain uutisia kaaoksesta. Kaaoksesta. Vaikka asia on päin vastoin: hallinto toimii kuin viritetty kone.

Trump luetteli puheessaan, että hän on esimerkiksi alkanut täyttää vaalilupauksiaan Meksikon muurista ja olisi pannut toimeen myös maahantulokiellon ilman tuomarien vastustusta, vaikka hänellä ei ole vielä edes hallitusta kasassa.

– Hallintomme tekee parhaansa pitääkseen kaikki, myös toimittajat, turvassa. En peräänny maan puolustamisesta. Aion pitää vaalilupaukseni ja kansalaiset tulevat olemaan tyytyväisiä, kun näkevät tulokset.

Viimeisenä Trump antoi puheenvuoron toimittajalle, jota piti ystävällisen näköisenä. Hän kuitenkin loukkaantui toimittajan maailmalla kasvavaa antisemitismiä koskevasta kysymyksestä.

– Hän valehteli kysyvänsä hyvin yksinkertaisen kysymyksen, mutta tervetuloa lehdistön maailmaan. Tämä kysymys on loukkaava.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.