Mainos

Obama ryöpytti Trumpia ja ylisti Clintonia puheessaan – "Hillary ymmärtää, että asiat eivät ole mustavalkoisia"

Kaksi puhetta, kaksi täysin erilaista kuvaa todellisuudesta.

Kun miljardööri Donald Trump piti viime viikolla puheen republikaanien puoluekokouksessa, hän maalasi nyky-Yhdysvalloista synkän kuvan heikkona, rikollisuuden mädäntämänä maana, joka on menettänyt loistonsa. Trumpin kampanjan mottokin on, että Yhdysvalloista pitää jälleen rakentaa mahtava maa. 

Kun presidentti Barack Obama puolestaan marssi tänään lavalle demokraattien puoluekokouksessa raikuvien aplodien saattelemana, hän teki selväksi, ettei pessimismi edistä Yhdysvaltojen asiaa. Obama luennoi siitä, miten Yhdysvallat on noussut vuonna 2008 alkaneesta synkästä lamasta, yritysten ja talouden kasvusta ja uusista työpaikoista.

Obama sanoi, että Yhdysvallat on jo mahtava maa. Hän kertoi itse asiassa olevansa optimistisempi tulevaisuudesta kuin koskaan ennen.  
Trumpin väitteeseen maan heikkoudesta hän vastasi, että Yhdysvaltojen armeija on mahtavin mitä maailma on ikinä nähnyt.

2:05

Vihaa, raivoa ja syytöksiä

Obama ryöpytti pitkässä puheessaan Trumpia kirjavin sanankääntein. Hän kertoi seuranneensa huolestuneena republikaanien puoluekokousta, jossa Trumpilla oli tarjota Obaman mielestä vain vihaa, raivoa ja syytöksiä, mutta ei todellisia ratkaisuja asioihin. 

– Se ei ole tuntemani Yhdysvallat, joka on rohkea, kunnollinen ja antelias, Obama sanoi. 

Presidentti kuvaili Trumpia bisnesmiehenä, joka jättää jälkeensä oikeusjuttuja ja petetyksi itsensä tuntevia ihmisiä. Obama myös naurahti, ettei Trump varsinaisesti mikään faktojen tai suunnitelmien mies ole. 

– Tämä vaalin asetelma ei ole tavallisesta päästä. Kyse on perustavanlaatuisesta valinnasta, millaisia olemme ihmisinä, Obama aloitti.

Barack Obaman puoliso, First Lady Michelle Obama, piti Hillarylle alkuviikosta puheen, joka villitsi demokraattiväen ja somen. Katso parhaat palat alla olevalta videolta:

4:32

Historian pätevin presidentti

Obama sanoi, että Yhdysvaltain historiassa ei ollut yhtäkään miestä tai naista, joka olisi yhtä pätevä presidentiksi kuin demokraattien Hillary Clinton

– En minä, ei Bill, ei kukaan. Anteeksi Bill, mutta näin se vain on, Obama vinkkasi yleisössä istuneelle maan entiselle presidentille Bill Clintonille, joka pyyhki kesken puheen kyyneliään. 

Obaman mielestä valveutuneelle kansalaiselle pitäisi olla päivänselvä valinta äänestää Clintonia. 

– Trump ei ole edes lähellä. 

Obaman mielestä presidentinvaalien ehdokkaista vain Clinton ymmärtää, että Yhdysvallat on vahvempi, jos kaikki puhaltavat yhteen hiileen. Hän sanoi, että monimuotoisuus on aina ollut Yhdysvaltojen rikkaus, mutta Trump haluaa lietsoa vastakkainasettelua ja kääntää selkänsä muulle maailmalle. 

– Clinton ymmärtää, että asiat eivät ole aina mustavalkoisia. Hän on taistellut tavallisten ihmisten puolesta koko elämänsä. Hänet tunnetaan, ja häntä arvostetaan ympäri maailman, Obama hehkutti.

"Trump ei edusta republikaaneja"

Obaman mielestä Trump ei edes edusta republikaanien perinteisiä näkemyksiä, vaan itseään. Hän yksin luulee pystyvänsä ratkomaan kaikki olettamansa ongelmat.

Obama yritti selvästi puheellaan paitsi yhdistää demokraatit myös saada republikaaneja vielä miettimään kantaansa. 

Puheen lopuksi Clinton asteli lavalle leveästi hymyillen. Hän ei mennyt mikin varteen, vaan halaili Obamaa ja vilkutti yleisölle. Clinton pääsee ääneen huomenna kokouksen päätöspäivänä.  

Republikaanien presidenttiehdokas Donald Trump piti oman linjapuheensa viime viikolla. Katso video:

1:07

Trumpin vaimo Melanie ei onnistunut säväyttämään kuulijoita samalla tavalla kuin Michelle Obama. Lisäksi paljastui, että Melanien puhe oli kopio:

1:53


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.