Mainos

MTV:n kirjeenvaihtaja USA:n vaaliväittelystä: Trumpin lausunto aiheutti ison kohahduksen

2:25

MTV:n kirjeenvaihtaja Mari Karppinen kertoo, että republikaanien presidenttiehdokas Donald Trumpin lausunto siitä, ettei hän välttämättä hyväksy vaalitulosta on aiheuttanut tuoreeltaan ihmettelyä.

Las Vegasissa pidetyssä väittelyssä Trumpilta kysyttiin, hyväksyykö hän vaalituloksen myös siinä tapauksessa, että häviää vaalit.  

– Kerron aikanaan. Pidän teidät jännityksessä, republikaanien ehdokas Trump vastasi.

0:34

Lausunto on samantien herättänyt Mari Karppisen mukaan epäilystä. Amerikkalaiset kuitenkin luottavat omaan vaalijärjestelmäänsä ja demokratiaansa, muistuttaa MTV:n kirjeenvaihtaja.

– Se on aiheuttanut täällä ison kohahduksen. Mitä nopeasti sosiaalista mediaa katsoin, niin kovasti lausuntoa ihmetellään. En usko, että tällaiset puheet saavat hänelle liisää uusia kannattajia.

Trump on toistuvasti väittänyt, että 8. marraskuuta pidettävien presidentinvaalien tulosta on peukaloitu jo ennakolta.  
Vaaliväittelyn toinen osapuoli Hillary Clinton sanoi pitävänsä Trumpin lausuntoa kauhistuttavana.  

– Hän ei kuitenkaan osannut oikein perustella, millä tavalla se vaalijärjestelmä on sitten korruptoitunut. Trump on toisaalta muutenkin onnistunut kannattajiensa keskuudessa lisäämään epäluottamusta hallintoa, tutkimustietoa ja demokratiaa kohtaan, eikä tällaiset puheet lisää luottamusta Yhdysvaltain demokraattiseen järjestelmään. 

Trumpilla vahvoja hetkiä

Karppinen arvioi vaaliväittelyn voittajan olleen jälleen edellisten väittelyiden tavoin demokraattien ehdokas Hillary Clinton. Tosin vain asiakysymyksissä. Karppisen mukaan Trumpilla oli vahvoja hetkiä.

–  Voi sanoa, että Clinton otti tässäkin erässä jälleen kerran voiton, kun mietitiään asiakysymyksiä ja faktoja, mutta Trump onnistui myös jälleen kerran. Hänellä oli vahvoja hetkiä etenkin asioissa, missä Clinton on kompuroinut aiemmin, kuten Clintonin sähköpostikeskusteluissa ja muissa. 

– Asiakysymyksissä ja tunnelmassa väittely oli aika tasainen, mutta lopuksi Trump sitten sortui aikamoisiin ylilyönteihin. Hän haukkui taas latinot ja kutsui Clintonia häijyksi naiseksi.

Karppisen mukaan lähiviikkoina Trump yrittää ottaa kaiken mahdollisen hyödyn Wikileaks-vuodoista. Clinton on kuitenkin selkeässä gallup-johdossa.

– Aikamoisen taikatempun Trump joutuu tekemään. mutta on liian aikaista ennustaa miten hän aikoo sen tehdä.

Trump totesi keskustelun aikana, että kukaan ei kunnioita naisia enemmän kuin hän, minkä seurauksena ivallista yleisöä jouduttiin käskemään olemaan hiljaa:

0:44

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.