Mainos

Trump-vihaajille turvapaikka Kanadaan - Cape Breton lupaa vapaata aborttia

Donald Trumpin menestys republikaanien esivaaleissa on huomattu Kanadassakin. Kanadan itäosien Nova Scotiassa sijaitseva Cape Bretonin saari tarjoaakin nyt turvapaikkaa niille yhdysvaltalaisille, jotka eivät pidä Trumpista.

"Älä odota niin kauan, että Trump valitaan presidentiksi ja yrität etsiä jonkin uuden asuinpaikan", saari mainostaa itseään netissä.

"Hyppäät vain bussiin ja aloitat uuden elämän Cape Bretonissa, jossa nainen saa halutessaan abortin ja muslimit voivat kävellä vapaasti."

Saaren mainoksessa kerrotaan kuitenkin, että heilläkin on muuri ja tällä viitataan Trumpin puheisiin, että presidenttinä hän rakentaisi pakolaisia estävän muuriin Meksikon rajalle. Cape Bretonissa noita muureja ovat tosin seinät, jotka pitävät taloja pystyssä. Muuria ja seinää tarkoittava englanninkielinen sana on sama "wall".

Saari mainostaa kauniita rantamaisemia, hyvää ruokaa ja merimatkoja, joilla voi ihastella valaita. Asuminen on kohtuuhintaista ja terveydenhuolto on ilmaista.

Uutistoimisto AFP:n haastattelema Cape Bretonin turistijohtaja Mary Tulle sanoo kuitenkin, että saarella ei tarkasteta tulijoiden poliittisia mieltymyksiä.

– Myös Donald Trump voisi pitää tänne tulemisesta, hän sanoo.

Viime viikolla Cape Bretonin turismisivustolla netissä käytiin 300 000 kertaa eli saman verran kuin normaalisti vuoden aikana. Noin 5000 amerikkalaista on etsinyt lisäksi tietoa maahanmuuttosäädöksistä, alueen kiinteistöistä sekä työllistymismahdollisuuksista, turistijohtaja Tulle kertoo.


 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.