Trump uhkailee Irania Twitterissä entistä rajummin – "Isku tapahtuu nopeasti, voimalla ja ehkä kohtuuttomasti"

Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump uhkaa Twitterissä Irania massiivisilla iskuilla, jos Iran kostaa Yhdysvalloille komentaja Qassem Suleimanin tappamisen.

Trump on julkaissut pitkin viikonloppua Twitterissä useita Irania uhkaavia viestejä.

Hän kirjoitti viime yönä Suomen aikaa Yhdysvaltojen iskevän voimalla ja jopa kohtuuttomasti Irania vastaan, jos Iran kostaa Suleimanin kuoleman Yhdysvalloille.

– Nämä viestit toimivat ilmoituksena kongressille siitä, että jos Iran iskee ketään yhdysvaltalaista henkilöä tai mitään kohdetta vastaan, Yhdysvaltojen vastaus on nopea, tapahtuu täydellä voimalla ja ehkä kohtuuttomasti, Trump sanoi tviitissään.

Muissa viikonlopun viesteissään Trump muun muassa kehui Yhdysvaltojen käyttäneen kaksi biljoonaa dollaria sotakalustonsa uusimiseen.

– Jos Iran iskee Yhdysvaltojen tukikohtiin tai ketään amerikkalaista vastaan, me emme epäröi lähettää uusia ja kauniita laitteitamme heidän kimppuunsa... ja ilman epäröintiä!

Trump kehotti Irania olemaan hyökkäämättä Yhdysvaltoja vastaan.

– He hyökkäsivät meitä vastaan ja me iskimme takaisin. Jos he iskevät meitä vastaan vielä uudestaan, mitä neuvoisin voimakkaasti heidän olemaan tekemättä, me iskemme heitä vastaan kovemmin kuin kukaan aiemmin.

Jo lauantaina Trump uhkasi Yhdysvaltojen hyökkäävään yli 50 Iranille tärkeään kohteeseen, mukaan luettuna kulttuurikohteet. Ehdotus kulttuurikohteisiin hyökkäämisestä herätti tuoreeltaan laajaa kritiikkiä, mutta Trump vastasi siihen tavalleen ominaisella vuodatuksella.

– He saavat tappaa ja kiduttaa meidän ihmisiämme. He saavat käyttää tienvarsipommeja meidän räjäyttämiseemme. Ja mekö emme saisi koskea heidän kulttuurikohteisiinsa? Ei se asia toimi niin, Trump sanoi myöhemmin lauantaina amerikkalaismedialle.

Trumpin lausunto tuli vain tunteja sen jälkeen, kun ulkoministeri Mike Pompeo oli sanonut, että mikä tahansa Yhdysvaltojen sotilaallinen vastaus Iranille onkaan, se on oltava lakien sallimissa rajoissa.

Kulttuurikohteisiin hyökkämisen on arvioitu olevan sotarikos.

Yhdysvallat tappoi Iranin vallankumouskaartin Quds-erikoisjoukkojen komentajan Qassem Suleimanin lennokki-iskussa Irakissa perjantaina. Tänään ainakin miljoona ihmistä osallistui Suleimanin muistomarssille Iranin pääkaupunki Teheranissa.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja