Trump kieltäytyi pysäyttämästä Capitolin mellakoitsijoita – republikaaniedustaja kertoo puhelusta, joka yltyi huudoksi: "Kenelle v***lle luulet puhuvasi!"

Yhdysvaltain entisen presidentin Donald Trumpin virkarikosoikeudenkäynti jatkuu senaatissa Yhdysvalloissa. Trumpia syytetään kapinaan yllyttämisestä.

Republikaaniedustaja Jaime Herrera Beutler on kertonut yksityiskohtia edustajainhuoneen republikaanijohtaja Kevin McCarthyn ja Trumpin käymästä puhelinkeskustelusta Capitolin valtauksen aikana. Asiasta uutisoi ABC News.

Beutlerin mukaan Trump oli kieltäytynyt pysäyttämästä väkivaltaisesti käyttäytyneitä valtaajia. Beutlerin mukaan Trump oli alkuun toistanut kongressitalosta soittaneelle McCarthylle virheellistä väittämää, jonka mukaan tunkeutujat olisivat olleet Antifa-järjestön jäseniä.

– McCarthy sanoi, että kyseessä olivat Trumpin kannattajat. McCarthyn mukaan presidentti oli todennut tähän, että ”Kevin, luulen, että nämä ihmiset ovat enemmän pettyneitä vaaleista kuin sinä”, Beutler kertoo.

Uutiskanava CNN kertoo, että lähteiden mukaan McCarthyn ja Trumpin puhelu oli yltynyt huutokilpailuksi. Raivoissaan ollut McCarthy oli väitteiden mukaan huutanut Trumpille mellakoitsijoiden riehuessa, että ”Kenelle v***lle luulet puhuvasi!”

Erään republikaaniedustajan mukaan Trump ei suinkaan ollut viaton sivustaseuraaja, vaan hän oli ohjannut toimiin.

Lue myös:

    Uusimmat