Mainos

Trump kampanjoi "valehtelevaa valtamediaa" vastaan – Presidentin miniä pääroolissa asioiden "oikaisemisessa"

Presidentti Donald Trumpin miniä Lara Trump on julkaissut presidentin virallisilla Facebook-sivuilla videon, jossa hän kertoo Trumpin viime aikaisista saavutuksista.

– Veikkaan, että ette ole kuulleet presidentin oikeista saavutuksista tältä viikolta, koska liikkeellä on niin paljon valeuutisia, Lara Trump, joka on naimisissa Trumpin ensimmäisen pojan Ericin kanssa, täräyttää videon alkun.

Tämän jälkeen miniä lupaa antaa muutaman esimerkin Trumpin teoista menneeltä viikolta. Videosta on uutisoinut muun muassa brittilehti Independent.

Talous on rempattu kuntoon

Lara Trumpin mukaan hänen appensa saavutuksiin lukeutuu muun muassa se, että Yhdysvaltojen työttömyysaste on tippunut alimmalle tasolle sitten vuoden 2001.

Väite menee läpi jossain määrin Yhdysvaltojen työllisyystilastojen mukaan: vuonna 2006 työttömyysaste oli alhaisella tasolla, mutta tänä vuonna se on päässyt muutaman desimaalin alemmas. 

Kunniaa ei kuitenkaan voi antaa pelkästään presidentille. Työttömyysaste on tippunut tasaisesti vuodesta 2009 lähtien. 

Pari asiaa jäi kertomatta

Miniä kertoo myös väitteestä, jonka mukaan melkein 800 000 uutta työpaikkaa on syntynyt maahan Trumpin virkaanastumisen jälkeen.

Tämä väite on paljolti liioiteltu. Sen ovat kumonneet muun muassa Market Watch ja Fortune.

On tosin totta, useita työpaikkoja on syntynyt Trumpin aloitettua virassaan, Market Watchin arvion mukaan mahdollisesti hieman alle 400 000.

Video kuitenkin jätti kertomatta muutaman merkittävän saavutuksen tältä viikolta.

Esimerkiksi Valkoisen Talon viestintäpäällikkö Anthony Scaramuccin lähdöstä tai Trumpin päätöksestä kieltää transsukupuolisten pääsy armeijan palvelukseen ei  mainittu mitään.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.