Mainos

Tribuuttilevy Jukka Virtaselle

Tulevana kesänä julkaistaan yksi suurimmista Suomessa koskaan tehdyistä tribuuttilevyistä. Kotimaiset eturivin artistit kunnioittavat albumilla ja sitä seuraavalla konserttikiertueella viihteen Grand Old Mania, Jukka Virtasta, joka täyttää kesällä 75 vuotta.

23. heinäkuuta julkaistava "Sanat Jukka Virtanen" -tribuuttialbumi on yksi suomalaisen viihdemusiikin merkittävimmistä kunnianosoitusalbumeista.

Jukka Virtanen on koko Suomen tuntema Levyraadin isäntä ja rakastettu sanoittaja. Sen lisäksi hänet tunnetaan myös käsikirjoittajana ja ohjaajana, kirjailijana ja runoilijana, toimittajana, näyttelijänä, ääninäyttelijänä, kertojana, lausujana ja laulajana - mutta ennen kaikkea sana-akrobatian suurena virtuoosina, jonka humoristiset tekstit ovat ilahduttaneet suomalaisia jo monta vuosikymmentä.

Eturivin artistit tulkitsemassa

Laulutekstejä Jukka Virtanen on riimitellyt 60-luvun lopulta saakka, osan niistä käännöksinä ulkomaisiin sävelmiin. Laulajana Virtasen tunnetuimmat kappaleet ovat "Hanna ja Niilo" (1969), "Balladi pojasta nimeltä V" (1971) ja "Perspirantti Antti" (1972) sekä "Kaupungin rumin mies" (1974). Muiden levyttämiä sanoituksia Virtanen on tehnyt noin 250.

Albumilla mukana olevat artistit edustavat kattavasti suomalaista populaarimusiikin kenttää. Mukana ovat muun muassa Paula Koivuniemi, Kari Tapio, Tuomari Nurmio, Laura Närhi, Siiri Nordin, Paleface, Ilkka Vainio, Timo Rautiainen, Sonja Lumme ja Niko Ahvonen.

Juhlakonsertit ovat Lahden Sibeliustalossa 6. syyskuuta ja Tampere-talossa seuraavana päivänä. Helsingin Finlandia-talo on vuorossa 13.9.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.