Mainos

Traktorikuski törmäsi hevoseen ja pakeni paikalta, kaksi tyttöä loukkasi itseään – "Enkeleitä oli matkassa"

5:46

Ilmajoella koettiin eilen kauhunhetkiä, kun traktori töytäisi hevosta. Rytäkässä kaksi nuorta tyttöä loukkasi itseään lievästi. Hevonen sai muun muassa haavoja jalkaansa.

Asiasta Facebookissa kertonut Minna Raiski sanoo MTV Uutisille taluttaneensa hevosta Tuomikyläntien reunaa pitkin, kun hän havaitsi traktorin peräkäryineen tulevan kovaa vauhtia vastaan.

– Taluttamani hevosen selässä oli 10-vuotias naapurintyttö. 14-vuotias tyttäreni ratsasti toisella hevosella.

Raiskin mukaan hidastamatta lähestynyt traktori ei pysynyt mutkassa omalla kaistallaan, vaan ajautui lähelle ratsastajia samalla säikäyttäen hevoset.

– 10-vuotias tyttö putosi selästä ja jäi asfaltille makaamaan, samalla traktorin peräkärry osui hevoseen. Toisen hevosen selässä ollut tyttö ei pudonnut, mutta loukkasi tilanteessa polveaan.

Raiski sanoo käyttäneensä tytöt lääkärissä ja eläinlääkäri kävi tarkistamassa hevosen vammat.

– Meillä oli enkeleitä matkassa, sillä tytöissä ei todettu vakavia vammoja. Onneksi hevosen selästä pudonneella tytöllä oli kypärä ja turvaliivi. Häntä pyörrytti ja käteen otti kipeää. Hevosen takaosa on eläinlääkärin mukaan paisuksissa ja myös takajalkaan tuli haavoja.

Toimi näin, kun hevonen tulee tiellä vastaan:

 • Kun kohtaat hevosen, ole huomaavainen ja hidasta vauhtia. Vaihda myös pitkiltä lyhyille ajovaloille.
 • Tarkkaile ratsastajan tai ohjastajan käsimerkkejä. Jos tämä pyytää sinua pysähtymään, pysähdy.
 • Ohita ratsukko kunnon turvavälillä ja vain turvallisessa paikassa. Pidä vauhti tasaisena ja nosta nopeutta maltillisesti vasta reilusti ohituksen jälkeen.
 • Älä soita äänimerkkiä tai kaasuta. Hevosen pillastumisesta voi tulla kohtalokkaat seuraukset.

Lähde: Liikenneturva

Tapauksesta tulossa rikosilmoitus

Traktorin iäkäs kuljettaja ei pysähtynyt törmäystilanteessa, vaan jatkoi matkaansa. Raiski kertoo tekevänsä hänestä rikosilmoituksen.

– Inhottavaahan se on, mutta vastaisuuden varalle toivoisin kovasti, ettei kenenkään tarvitsisi tuolla lailla säikähtää. Pahimmassa tapauksessa joltakin voi vastaavassa tilanteessa lähteä henki. Tuossakin oli kaikki katastrofin ainekset.

Raiskin mukaan hänelle jäi tilanteesta ainakin vähäksi aikaa kammo päälle, eli hetkeen hän ei ole tienlaidoille suuntaamassa.

– Se kauhukuva on eilisestä lähtien ollut silmissä, että tyttö makaa maassa ja peräkärry osuu pelästyneeseen hevoseen. En nyt ainakaan näin puintiaikaan lähde tien päälle.

Autoilijoille ja traktorikuskeille hänellä on selkeä viesti.

– Hevosia ohitettaessa pitäisi ehdottomasti hidastaa, eikä missään tapauksessa ainakaan kaasuttaa. Onneksi isolla osalla ihmisistä tämä on tiedossa.

Tapauksesta kirjoitti ensimmäisenä Ilkka.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.