Mira putosi ratsunsa selästä ja löi päänsä, kun vierestä kaahannut rekka säikäytti Bella-hevosen: "Ikävää, ettei ammattikuljettaja tiedä tai jaksa hidastaa" – kuljettajan työnantaja kiistää tapahtumien kulun

Liedossa on sattunut tapaus, jossa rekka-auton ja hevosen kohtaaminen aiheutti hevosen pillastumisen ja ruhjeita sekä ratsastajalle että hevoselle.

Mira Siikalampi ratsasti tuttuun tapaan Bella-hevosellaan tiistai-iltana Raukkalantiellä Liedossa. Kyse on Siikalammen vakioreitistä, jolla hän on ratsastanut vähintään kerran viikossa kolmen vuoden ajan.

Siikalammen mukaan hän havaitsi viimeisellä suoralla ennen hevostallia vastaan tulevan auton, jonka perässä ajoi rekka noin 50 metrin päässä.

– Auto hiljensi, vaikka sekin ajoi aika kovaa, Siikalampi kertoo.

"Rekka ei edes antanut tilaa"

Rekan kuljettaja toimi Siikalammen mukaan toisin.

– Koitin ravata risteykseen, ettei rekka tulisi ihan kohdalleni. Totesin, että en ehdi risteykseen, joten heilutin kättäni merkiksi, että nyt rekan pitäisi vähentää vauhtia. Kuljettaja ei kuitenkaan hiljentänyt. Rekka ei edes antanut tilaa, vaan ohitti minut aika läheltä, Siikalampi väittää.

Kun rekka ja hevonen kohtasivat, pelästyi hevonen rajuin seurauksin.

– Hevonen hyppäsi ojaan ja sieltä ylös. Hevosen hyppiessä putosin tielle ja hevonen jatkoi pellolle, Siikalampi sanoo.

Siikalampi selvisi tippumisesta ruhjeilla, vaikka pahemminkin olisi voinut käydä.

– Löin pääni maahan. Ostin heti uuden kypärän, sillä niistä menee aika herkästi pintajännitys. Satutin vasemman nilkkani ja jalkapöydässäni on komea mustelma. Ehkä hevonen potkaisi siihen, Siikalampi arvelee.

Pillastunut hevonen ei ehtinyt kauas, vaan jäi odottamaan Siikalampea.

– Kun sain Bellan kiinni, niin huomasin, että loimi oli riekaleina hevosen takajalkojen ympärillä. Bella arasteli yhtä jalkaansa ja takajaloissa oli naarmuja, Siikalampi kertoo havainnoistaan.

Kuljettajan työnantajan mukaan rekka hidasti

Raukkalantiellä on jatkuvasti raskasta autoliikennettä, sillä tie on reitti Liedon Kalliosora Oy:n myyntipisteelle.

Siikalampi arvelikin rekan olleen matkalla kiviainesmyymälään. Saadakseen kuljettajan kiinni, hän soitti Liedon Kalliosora Oy:n, josta rekan tunnusmerkkien perusteella osattiin heti sanoa, minkä yrityksen kuljettajasta on kyse.

Kuljettaja työskentelee Citykaivuu Pasi Lundgren Oy:lle, johon Siikalampi myös sai yhteyden. Yrityksen toimitusjohtaja Pasi Lundgren on tietoinen tapauksesta ja sanoo keskustelleensa kuljettajan kanssa.

– Kuljettaja kertoi hidastaneensa nopeuttaan, eikä hän nähnyt, että ratsastaja olisi tippunut hevosen selästä, Lundgren kommentoi tapahtunutta.

Lundgrenin mielestä tapahtuman syytä haetaan turhaan ajoneuvosta. Siikalammen mukaan Lundgren syytti häntä puhelimessa huonoksi ratsastajaksi. Lungren kiistää väitteen.

”Olen pettynyt”

Mira Siikalampea huolestuttaa, että Bella-hevoselle jää pelkotiloja tapahtuneesta.

– Tallin pihassa ollessaan Bella on käyttäytynyt normaalisti, vaikka rekkoja onkin ajanut ohi. En ole kuitenkaan vielä lähtenyt ratsastamaan maastoon, joten en osaa sanoa, miten Bella reagoi läheltä ajaviin rekkoihin, Siikalampi pohtii.

– Luultavasti hevoselle iskee pieni pakokauhu, kun rekka ajaa ohi. Ison rekan kohtaaminen on hevoselle aina pelottava tilanne, koska sille jää niin vähän tilaa, Siikalampi muistuttaa.

Siikalampi sanoo, että yleensä sekä henkilöautojen että raskaan liikenteen kuljettajat osaavat suhtautua ratsastajiin hyvin.

– Tuollaisissa kohtaamistilanteissa voi käydä aika pahasti. On ikävää, jos on ammattikuljettajia, jotka eivät tiedä tai jaksa hidastaa. Olen pettynyt, Siikalampi kuvailee tuntojaan.

Siikalampi kertoo tehneensä asiasta sähköisen rikosilmoituksen, mutta juttua kirjoittaessa rikosilmoitus ei ollut vielä rekisteröitynyt poliisin järjestelmään. Tällainen viive on poliisin mukaan normaali. Koska rikosilmoitus ei ollut vielä saapunut, ei poliisi myöskään voinut kommentoida tapausta.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja