Mainos

Traagisesti menehtyneen pojan tarina pelasti toisen pikkupojan: "Hän ei ehkä olisi selvinnyt yön yli"

Coloradolainen poika pelastui, sillä hänen isänsä oli lukenut toisesta vastaavasta tapauksesta. 

Kuivahukkuneen 4-vuotiaan pojan tapaus on pelastanut toisen pojan hukkumiselta. Coloradolainen isä Garon Vega kertoo, että hänen 2-vuotias poika, Gio, oli voinut pahoin hengitettyään sisään vettä paikallisella uima-altaalla aiemmin sinä päivänä.

Vega oli lukenut kuivahukkuneen Frankie Delgadon tarinan ja huomannut, että hänen poikansa oireet olivat samanlaiset kuin Frankien tapauksessa: hengästystä, kuumetta ja yskää.

Vega kiidätti poikansa ensiapuun, jossa lääkärit kertoivat hänen poikansa olevan hukkumaisillaan – monta tuntia vedessä leikkimisen jälkeen.

CNN kertoo, että kuivahukkumisessa tai viivästyneessä hukkumisessa on kyse siitä, että vettä pääsee keuhkoihin sisäänhengityksessä, mutta se alkaa vaikuttaa vasta vedestä pois nousemisen jälkeen. Vesi keuhkoissa hidastaa sydämen toimintaa ja aiheuttaa keuhkojen turpoamista, kun veren happitaso laskee. Tämä voi johtaa ylimääräisen nesteen kertymiseen keuhkoihin ja lopulta myös sydämen pysähtymiseen.

Vega kertoi, että hänen pojastaan otetut röntgenkuvat näyttivät keuhkoissa olevan huomattavan paljon nestettä.

– Oli hyvä, että veimme pojan hoitoon. Jos emme olisi tehneet sitä, hän ei ehkä olisi selvinnyt yön yli, Vega sanoo.

Vega on hyvillään, että sai pelastettua poikansa hengen.

– Minun pitäisi varmaan ottaa yhteyttä hukkuneen Frankie-pojan perheeseen ja kertoa, että heidän poikansa tavallaan pelasti meidän poikamme, Vega kertoo.

Frankie Delgado oli kahlannut vedessä, kun aalto kaatoi hänet. Hän oli hengittänyt vettä keuhkoihinsa, mutta kertoi olevansa kunnossa. Viikkoa myöhemmin hän oli lakannut hengittämästä, jolloin hänet oli kiidätetty sairaalaan. Siellä hän kuoli tuntia myöhemmin elvytysyrityksistä huolimatta.

Lähde: CNN

***

1:08

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.