Mainos

4-vuotias poika kuoli hukkumalla viikko uimisen jälkeen: "Ei ole sanoja kuvaamaan, miten murtuneita sydämemme ovat"

Nelivuotias hukkui vasta viikko uimisen jälkeen. 

Nelivuotiaan Francisco Delgado III:n perhe joutui kokemaan pahimman mahdollisen koettelemuksen: Francisco hukkui kesäisen uintiretken vuoksi. Erikoisen tapauksesta tekee se, että Francisco "hukkui" vasta viikko uintiretken jälkeen, kertoo Daily Mail.

Kyseessä oli niin sanottu viivästynyt hukkuminen, jossa oireita, kuten keuhkoihin kertyvää nestettä, ilmenee vasta myöhemmin. Suomessa viivästyneen tai sekundaarisen hukkumisen termi ei ole laajassa käytössä.

Isä Francisco Jr. ja äiti Tara kertovat, että pikku-Francisco valitti vatsakipua hieman uintiretken jälkeen. Perhe kuitenkin oletti, että kyseessä on vain äkillinen sairastuminen. Pian Franciscon tila kuitenkin huononi; hän valitti kipua, meni nukkumaan ja heräsi myöhemmin tuskaisena.

– Täysin yllättäen hän heräsi. Hän sanoi "ahhh". Hän hengitti viimeisen kerran, enkä tiennyt enää, mitä tehdä, isä kommentoi KTRK-TV-kanavalle.

Ensihoitajat ja lääkärit yrittivät pelastaa pojan, mutta mitään ei ollut tehtävissä.

– Huudan. Antakaa minun koskea lastani. Ehkä hän tarvitsee äitinsä kosketusta, äiti Tara muistaa sanoneensa tilanteessa.

– Kun hän (lääkäri) tuli luoksemme, hän kertoi, että kyseessä on niin sanottu kuiva hukkuminen. Pojan keuhkot olivat täynnä nestettä. Ei ollut enää mitään, mitä he olisivat voineet tehdä hänen vuokseen.

Franciscolle tehdään vielä ruumiinavaus tarkan kuolinsyyn selvittämiseksi. Nyt perhe kerää netissä varoja pikku-Frankien hautajaisiin.

– Ei ole sanoja kuvaamaan, miten murtuneita sydämemme ovat vauva-Frankien kuoleman vuoksi. Hän oli vain nelivuotias, hänellä oli niin paljon elämää elettävänään, perhe kuvaa sivulla.

Jos lapsi tai aikuinen vetää vettä henkeen, lääkärissä on aina hyvä käydä mahdollisten myöhemmin kehittyvien komplikaatioiden varalta.


***

1:08

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.