Traaginen riita Hangossa: 28-vuotias ampui isäänsä oven läpi mustaruutiaseella

Nuoren miehen vierailu vanhempiensa luona Hangossa päättyi siihen, että hän ajautui riitaan vanhempiensa kanssa ja ampui isäänsä kylkeen. Luoti ohitti kuin ihmeenkaupalla isän elintärkeät sisäelimet.

Tapahtumat ajoittuvat viime vuoden elokuulle, jolloin 28-vuotias mies oli kylässä vanhempiensa luona.

Osapuolille tuli sanaharkkaa. Riidan jälkeen 28-vuotias poistui vanhempiensa takapihalle mukanaan ladattu ja täysin toimiva mustaruutiase. Pihalla mies työnsi aseen piipun suuhunsa itsemurhatarkoituksessa.

Vanhemmat seurasivat hänen toimiaan ikkunasta, jolloin mies alkoi osoitella piipulla heitä.

Vanhemmat pakenivat asuntonsa makuuhuoneeseen ja lukitsivat oven perässään toivoen, ettei heidän poikansa pääsisi sisälle huoneeseen. Nuori mies seurasi kuitenkin vanhempiaan ja alkoi hata ja potkia ovea.

Toisella puolella ovea isä piteli kaikin voimin kiinni ovenkahvasta estääkseen poikaa pääsemästä sisälle huoneeseen. Isä ja poika keskustelivat oven läpi ja isä yritti rauhoitella poikaansa.

Ampui oven läpi

Äkisti 28-vuotias ampui yhden laukauksen makuuhuoneen oven läpi. Luoti lävisti oven ja osui toisella puolella ollutta isää kylkeen.

Luoti mursi isän kylkiluun ja aiheutti hänelle palleavamman ohittaen läheltä tärkeät sisäelimet kuten sydämen. Syyttäjä vaati 28-vuotiaalle rangaistusta tapon yrityksestä.

Mies kiisti yrittäneensä vahingoittaa tai tappaa ketään. Miehen mukaan hän ei tiennyt, missä kohtaa makuuhuonetta hänen vanhempansa olivat.

Länsi-Uudenmaan oikeuden mukaan 28-vuotiaan täytyi tietää, että hänen isänsä oli jossakin oven lähistöllä makuuhuoneessa. Käräjäoikeus kuitenkin katsoi, ettei laukauksen osuminen isään ollut ennalta arvioituna niin ilmeistä, että osumaa olisi voinut pitää todennäköisenä seurauksena.

Mies passitettiin pakkohoitoon

Oikeus katsoi 28-vuotiaan syylliseksi törkeään vammantuottamukseen, vaaran aiheuttamiseen, ampuma-aserikokseen, törkeään rattijuopumukseen ja huumausaineen käyttörikokseen. Käräjäoikeuden mukaan mies syyllistyi kaikkiin näihin syyntakeettomana.

Mielentilatutkimuksen mukaan mies ei mielisairauden takia ymmärtänyt tekojensa tosiallista seurausta. Terveyden ja hyvinvoinnin laitos määräsi 28-vuotiaan maaliskuussa tahdosta riippumattomaan psykiatriseen hoitoon mielenterveyslain nojalla.

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus jätti miehen tuomitsematta rangaistukseen.

Lue myös:

    Uusimmat