TPS-pomo laskeskelee: Leijona-hyökkääjä harvinaislaatuisessa asemassa – "Ei ole tainnut mun aikana olla"

Perjantaina Jääkiekkoleijonaksi aateloitu Antero Niittymäki on saanut iloita tämän viikonlopun yhteydessä myös seurajoukkueensa TPS:n puolesta, kun hyökkääjä Oula Palve valittiin mukaan Karjala-turnaukseen. Niittymäki ei ota stressiä siitä, vaikka Palve on tällä hetkellä isossa näyteikkunassa.

Niittymäen omien laskelmien mukaan Palve on varsin harvinaislaatuisessa asemassa.

– Hän on TPS:n ensimmäinen EHT- tai A-maajoukkuepelaaja varmaan 4,5 vuoteen. Ei mun aikana ole tainnut olla, Niittymäki miettii MTV Sportille.

Niittymäki viittaa TPS:n urheilutoimenjohtajan pestiinsä, jossa hän aloitti kesken kauden 2014-15.

Todellisuudessa TPS:stä on kyllä tullut maajoukkueeseen pelaaja Niittymäen mainitseman aikaikkunan sisällä. Esimerkiksi viime keväänä. Tuolloin Olli Juolevi hyppäsi mukaan MM-kisojen alla viimeisiin valmistaviin peleihin.

Juolevi oli kuitenkin NHL-seura Vancouver Canucksin sopimuspelaaja ja hän oli lainalla TPS:ssä.

– Hienoa, että ollaan saatu vihdoin pelaaja mukaan, Niittymäki iloitsee Palveen puolesta.

Kesken viime kauden HPK:sta TPS:ään vaihtanut Palve on ollut mainiossa vireessä alkusyksyn aikana mustavalkopaitojen riveissä. 17 ottelussa Palve on nakuttanut tehot 9+6=15.

– Karjala-turnauskutsu oli täysin ansaittu, Niittymäki näkee.

– Hän on ollut todella hyvä koko alkukauden ajan. Tässä on saanut huomata sen, miten hänellä oli jo viime kaudella ja kesän aikana kauhea draivi mennä eteenpäin. Se paistaa läpi ja on hienoa, että hän on saanut onnistumisia, Niittymäki jatkaa Palveesta.

Maajoukkueessa Palve on ollut heti isossa näyteikkunassa. Jo torstaina Venäjää vastaan TPS-hyökkääjä pyöritti Leijonien ykkösylivoimaa. Sama rooli pysyy hänen hallussa myös lauantain Tshekki-ottelussa.

Näyteikkuna on suuri, minkä Niittymäki tietää. EHT-tasolla onnistuminen tietää helposti sitä, että pelaaja saa kiinnostusta muualta, esimerkiksi KHL:stä.

– Se on sen ajan murhe sitten. Jos saamme joka vuosi TPS:stä jätkiä maajoukkueeseen, niin uskon, että teemme jotain oikein. Ehkä voimme noissa saada sitten jonkun tilalle, Niittymäki aprikoi ja kääntää kehut Palveen suuntaan.

– Täytyy olla todella tyytyväinen hänen puolestaan. Hän on tehnyt paljon hommia.

Leijonien ja Tshekin ottelu käynnistyy tänään kello 17.30.

Lue myös:

    Uusimmat