TPS:n ykkösketjulta tuhoisaa jälkeä

TPS:n ykkösketju teki maanantaina neljä maalia, kun joukkue kukisti Lempäälässä Classicin 4–1 naisten salibandyliigan kolmannessa loppuottelussa. Näin TPS johtaa voitoin 2–1, ja se on kahden voiton päässä kolmannesta peräkkäisestä mestaruudesta.

Mikäli TPS voittaa torstaina Turun Kupittaalla, on sillä mestaruus katkolla lauantaina viidennessä finaalissa. Mahdollinen kuudes finaalisarjan ottelu pelattaisiin sunnuntaina 14. huhtikuuta eli samana päivänä, kun kaksi maalia tehnyt Jenna Saario viettää 26-vuotispäiviään.

– Ei ajatella niin kauas, vaan pelkästään ottelu kerrallaan. Tavoite on selkeä. Tänään puolustuspeli toimi paljon paremmin kuin edellisessä ottelussa, Saario viittasi 0–5-kotitappioon sunnuntaina.

Ottelu oli maaliton yli puoli tuntia. Veera Vilenius vei Classicin johtoon, mutta Saario iski kahdesti vielä toisessa erässä. Jälkimmäinen jäi siis voittomaaliksi.

– Toivottavasti viikonloppuna tulee tuplajuhlat. Vuosi sitten perheessä vietettiin tuplajuhlia, kun poikaystäväni Olli Laine juhli mestaruutta hänkin. Tänä vuonna hänen pelinsä ovat päättyneet, toivottavasti hän tulee lauantaina tänne katsomaan, Saario sanoi.

Kapteeni Saario pelasi edelliset kaksi ottelua puolustajana, mutta nyt hän siirtyi ykkösketjun keskelle myös kaksi maalia tehneen Meri-Helmi Höynälän ja Laura Rantasen väliin. Ketju voitti pelinsä 3–0, sillä Höynälä teki yhden maalin ylivoimalla. Jos liigassa jaettaisiin kakkossyöttöjä olisi se tullut tilastoihin Saariolle.

Saario opiskelee Turun yliopistossa, ja opintoja on jäljellä kolme vuotta. Hän on tehnyt jatkosopimuksen ensi kaudesta.

Kaikkiaan kuudella viime MM-kisoissa Suomelle hopeaa voittaneella TPS-pelaajalla on sopimus kaudesta 2024–25. Heistä Sofia Leino ei ole pelannut pudotuspeleissä.

Pois on ollut myös MM-kisoissa joulukuussa Singaporessa loukkaantunut viime kevään playoffsankari Milla Nordlund.

– Nuoret pelaajamme ovat tällä kaudella täyttäneet joulun jälkeen todella hyvin isot saappaat, Saario kehui.

Lue myös:

    Uusimmat