Jussi Jokinen pelikieltoon – sivussa katkaisupelistä

6:04
Videolla Tulosruudun kuvaa kolmannesta Kärpät–Ilves-ottelusta.

Jussi Jokinen ei pelaa Tampereen Ilveksen ja Oulun Kärppien välisessä neljännessä SM-liigan puolivälieräottelussa keskiviikkona. Kärppiä edustava Jokinen on pelikiellossa.

SM-liigan kurinpitodelegaatio asetti Jokisen yhden ottelun mittaiseen pelikieltoon jalkapyyhkäisystä. Asian vahvisti MTV Urheilulle Kärppien joukkueenjohtaja ja maalivahtivalmentaja Ari Hilli ja nyt myös SM-liiga on tiedottanut pelikiellosta.

Jokinen kaatoi edellisen ottelun avauserässä Ilveksen Arttu Ruotsalaisen jalkapyyhkäisyllä. Jokiselle ei tuomittu rangaistusta, mutta SM-liigan tilannehuone tarkasti tapauksen ja asetti sen kurinpitokäsittelyyn.

Kurinpidon mukaan Jokinen on "kiekottomaan vastustajaan kohdistuvalla teolla piittaamattomasti vaarantanut vastustajaa, joten tilanteesta määrätään ottelurangaistus". 

– Pelikiellon pituuden osalta delegaatio katsoo, ottaen huomioon jalkapyyhkäisyistä annetut kurinpitopäätökset, että oikea rangaistus on yhden ottelun pelikielto.

Ennen SM-liigan tiedotteen julkistamista tavoitettu Kärppien Ari Hilli ei lähtenyt ottamaan yhden ottelun pannaan kummemmin kantaa.

– Kurinpito tekee päätöksiä ja me menemme sen mukaan. Ei siinä sen kummempaa, meidän ei tarvitse laittaa siihen paukkuja enempää. Me keskitymme tähän päivään niillä pelaajilla, keillä pelataan, Hilli sanoi.

Jokinen johdatti sarjan kolmannessa kohtaamisessa 1+1-tehoillaan Kärpät 2–1-voittoon.​​​​​​​ Kärpät johtaa sarjaa 3–0 ja sillä on mahdollisuus katkaista sarja keskiviikkona. Kärpiltä pelikiellossa on ennestään Oskar Osala, ja nyt myös toinen avainpelaaja, ykkösketjun hyökkääjä Jokinen on sivussa.

– Tämä on tätä lajia, että aina kaikki eivät ole pelikunnossa tai pelikelpoisia. Kaikkiin näihin pitää olla varautunut, Hilli kuittasi Jokisen poissaolon.

NHL:ssä yhteensä yli tuhat ottelua pelannut Jokinen teki tammikuussa sopimuksen Kärppien kanssa. Hän pelasi runkosarjassa 14 ottelua tehoin 6+14. Pudotuspeleissä Jokinen on koonnut kolmeen peliin pisteet 2+3.

Jokisen pelikiellosta kertoi ensimmäisenä Yle Urheilu.

Juttua päivitetty klo 12.50 SM-liigan tiedotteen tiedoilla.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja