Toyotan isolta pomolta ylistyskirje Tommi Mäkiselle – "Omistanut koko elämänsä – antanut niin paljon"

Tommi Mäkisen valinta Kansainvälisen autoliiton FIA:n Hall of Fameen sai Toyotan pääjohtajan Akio Toyodan runolliseksi.

Mäkinen oli yksi 17 rallin maailmanmestarista, jotka valittiin FIA:n kunniagalleriaan. Suomalaisista ralliässistä valittuja ovat myös Juha Kankkunen, Marcus Grönholm, Ari Vatanen, Hannu Mikkola ja Timo Salonen.

Eilisen gaalan jälkeen Toyota-pomo Toyoda julkaisi tallin Facebook-sivulla kirjeen, jossa hän onnitteli Mäkistä. Hän muistutti Mäkisen neljästä Mitsubishilla ajamasta kuljettajien mestaruudesta sekä viime kauden valmistajien mestaruudesta, johon Mäkinen tallipäällikkönä Toyotan johdatti.

– Olen todella ylpeä siitä, mitä olet saavuttanut, en vain Toyota Gazoo Racingin World Rally Teamin puheenjohtajana, mutta myös japanilaisena rallifanina. Tommi on antanut todella paljon niin monelle fanille. Hän haluaa saada ihmiset rakastumaan ralliin ja hän on omistanut koko työelämänsä sille, Toyoda tunteilee.

– Haluan tehdä Tommin kanssa yhdessä töitä paitsi voittojen saavuttamisen eteen, myös siihen, että rallifanien määrä kasvaa ympäri maailman, ja että ralli kasvaisi lajina. Tommi, onnittelut, tämä huomionosoitus on todella ansaittu. Jatketaan työtä yhdessä, Toyoda kirjoittaa ja päättää signeeraukseen "paras ystäväsi Akio Toyoda".

Mäkinen, Vatanen ja Grönholm olivat eilen paikalla Pariisissa Hall of Fame -gaalassa.


Lue myös:

    Uusimmat