Toyota ei aio tuudittautua Kalle Rovanperän mestaruushuumaan, Jari-Matti Latvalalla suuri huolenaihe – "Ensi vuodesta tulee vaikea"

Viikonloppuna ajettu Uuden-Seelannin MM-ralli oli Toyotan rallitiimin juhlaa.

Tiimin suomalaistähti Kalle Rovanperä löysi jälleen voitokkaan vauhdin ja sinetöi samalla ensimmäisen maailmanmestaruutensa kartanlukija Jonne Halttusen kanssa. Lisäksi Toyota keräsi kisasta ison potin, kun Sebastien Ogier takasi tallille kaksoisvoiton.

Huipputulos silotti Toyotan tietä kohti valmistajien mestaruutta. Tallilla on nyt loistava tilaisuus napata jättipotti toisena perättäisenä kautena.

Toyota on kerännyt merkkimestaruustaistossa 81 pistettä Hyundaita enemmän. Tämä tarkoittaa sitä, että tallin täytyy saada kaksi autoa maaliin kauden kahden viimeisessä kilpailussa varmistaakseen mestaruuden. Sijoituksilla ei sinänsä ole väliä.

– Nyt valmistajien mestaruus on tärkein asia Toyotalle. Kuljettajamme tekivät loistavan työn ja saivat kaksoisvoiton, mikä oli tärkeä juttu sarjan kannalta, tallipäällikkö Jari-Matti Latvala sanoi.

Kauden seuraava osakilpailu käynnistyy kahden ja puolen viikon kuluttua Kataloniassa, missä kilpaillaan asvaltilla. Toyotalla on kilpailussa sama kuljettajakolmikko kuin Uudessa-Seelannissa eli Rovanperä, Ogier ja Elfyn Evans, joka keskeytti viikonlopun kisassa.

– Toivottavasti voimme saada mestaruuden jo Espanjassa. Hyundai on tehnyt ison kehitysharppauksen ja tilanne on tiivistynyt. Mutta toivottavasti saamme mestaruuden, sillä ensi vuodesta tulee vaikea, Latvala arvioi.

Toyota on kerännyt nyt yhtä paljon pisteitä kuin viime kaudella yhteensä. Viime vuonna ajettiin tosin yksi osakilpailu vähemmän.

Katalonian MM-ralli on ohjelmassa 20.-23 lokakuuta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja