Voiko Kalle Rovanperää ylistää enää tätä näyttävämmin? Suurmestari Ogierilta vaikuttava puheenvuoro

Rallimaailman valtikka vaihtui toden teolla sunnuntaina Uudessa-Seelannissa.

MAINOS

MM-ralli yksinoikeudella
C Moressa!

Kausi 2023 starttaa Monte Carlossa 20. tammikuuta!

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Pääkuvan videolla Kalle Rovanperän palkintopallijuhlat – Sebastien Ogier tarjosi suomalaiselle iljettävän kunnianosoituksen.

Kahdeksankertainen maailmanmestari Sebastien Ogier joutui tukimiehen roolissa katselemaan sivusta, kuinka nuori komeetta Kalle Rovanperä ajoi voittoon ja uransa ensimmäiseen MM-titteliin.

Ogierin ei ole tarvinnut juuri ohjeita antaa nuorelle tallikaverilleen.

– Hän ei tarvitse mitään vinkkejä. Hän on edistyneempi kuski kuin kukaan. Tuossa iässä en ollut itse edes ollut vielä ralliautossa, Ogier huokaili.

Ranskalainen suurmestari uskoo, että Rovanperällä on edessään vielä monta menestyksekästä vuotta rallin MM-sarjassa.

– Hän ottaa tosi rennosti, ja jos hän tekee niin jatkossakin, on hänellä hieno tulevaisuus edessään, Ogier sanoi.

– On vain pidettävä jalat maassa ja ei saa ajatella, että hommat luonnistuvat liian helposti. Tietenkin ympärille tarvitaan myös vahva tiimi, sillä me häviämme ja voitamme yhdessä. Toyotalla on ollut iso rooli hänen urallaan.

Vajaan kauden ajava Ogier tuskin olisi edes saanut hyökätä Rovanperää vastaan, mutta uusi rooli on silti maistunut multimestarille.

– Olen todella onnellinen, että voin todistaa tätä historiallista hetkeä ja että sain näytellä siinä oman roolini osana tiimiämme. Olen muutenkin todella tyytyväinen paluuseeni kolmen kuukauden tauon jälkeen, Ogier totesi.

– Tulos ei ole ollenkaan hassumpi. Täytyy vielä kerran sanoa, että oli mahtavaa nähdä nuoren miehen tekevän tuollaisen suorituksen. Kalle ja Jonne (Halttunen) todella ansaitsivat mestaruutensa. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja