Mainos

Tova, 19, murhattiin Ruotsissa – poliisi etsii tien varressa ollutta liftaajaa

Ruotsin poliisi jatkaa 19-vuotiaan Tova Mobergin murhan tutkimuksia. Poliisi etsii nyt miestä, joka liikkui polkupyörällä ja liftaamalla murhayönä tekopaikan läheisyydessä. Asiasta kertoo Aftonbladet. Murhasta epäiltynä on vangittu 22-vuotias mies, joka on uhrin entinen poikaystävä.

Poliisi haluaa kuulla liftaajaa todistajan ominaisuudessa. Hänet nähtiin ajamassa mustalla naisten polkupyörällä sekä liftaamassa noin kello viideltä murhayön aamuna tapahtumapaikan läheisyydessä. Mies oli ollut murhayönä juhlimassa murhapaikan läheisyydessä.

Poliisin mukaan kyseisen todistajan avulla voidaan vahvistaa tai sulkea pois joitakin murhayön tapahtumia. Poliisi korostaa, että miestä ei epäillä rikoksesta. Häntä pyydetään ilmoittautumaan ja hänen liikkeistään jotakin tietäviä pyydetään kertomaan tietonsa.

Löytyi järvestä kuolleena

Tova Moberg katosi toukokuun 13. ja 14. päivän välisenä yönä. Huolestuneet sukulaiset ilmoittivat hänet kadonneeksi sen jälkeen, kun hän ei saapunut ystävänsä juhliin, joihin oli ilmoittanut menevänsä. Viimeinen elonmerkki henkirikoksen uhrista saatiin, kun hän soitti ystävälleen murhayötä edeltävänä iltana. Hän vaikutti puheluun vastanneen ystävän mukaan olleen tuolloin kunnossa ja hyvällä tuulella.

Poliisi löysi Mobergin ruumiin järvestä maatilan läheisyydestä Hudiksvallin kunnasta Keski-Ruotsista myöhään maanantai-iltana toukokuun 15. päivä. Murhasta epäillyn miehen vangitsemisvaatimuksen mukaan uhri tapettiin samaisella maatilalla vähän aamuneljän jälkeen toukokuun 14. päivänä. Syyttäjän mukaan uhri ei kuollut veteen, vaan hänet oli tapettu jo ennen veteen joutumistaan.

Ex-poikaystävä pysyy vangittuna

Murhasta epäillään 22-vuotiasta miestä, joka on ollut toukokuusta lähtien vangittuna todennäköisin syin epäiltynä. Mies on uhrin entinen poikaystävä. Aftonbladetin tietojen mukaan pari seurusteli jaksoittaisesti. Heidän suhteensa oli uhrin ystävien mukaan väkivaltainen. Miestä epäiltiin jo maaliskuussa Mobergin pahoinpitelystä. Syyttäjä sanoo, että rikoksen motiivi on mahdollisesti mustasukkaisuus.

Poliisi pidätti miehen toukokuussa heti ruumiin löytymisen jälkeen. Samassa yhteydessä pidätetyt kaksi muuta miestä, jotka ovat epäillyn ystäviä, on vapautettu. Syyttäjän mukaan näyttö heitä vastaan ei ole riittävän vahva vangitsemiseen, mutta heillä saattaa kuitenkin olla jotakin tekemistä murhan kanssa.

Vangittu on kiistänyt kaikki syytteet ja sanoo asianajajansa välityksellä, ettei hänellä ole mitään tekemistä rikoksen kanssa.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja