17-vuotiaan Wilman murhasta epäilty poikaystävä saattoi olla psyykkisesti sairas – murhan uskotaan tapahtuneen miehen kotona

Ruotsin poliisi on kuulustellut 17-vuotiaan Wilma Anderssonin murhasta epäiltyä poikaystävää. Poikaystävä kiistää rikoksen, mutta syyttäjän mukaan todisteet miestä vastaan ovat vahvistuneet, kirjoittaa Expressen.

Uddevallassa perheensä kanssa asunut 17-vuotias Wilma Andersson katosi jäljettömiin marraskuun puolivälissä. Kolme päivää myöhemmin hänen perheensä teki tytöstä katoamisilmoituksen.

Massiivisten etsintöjen jälkeen vajaat kaksi viikkoa myöhemmin poliisi löysi Wilmalle kuuluneen ruumiinosan. Löytö murskasi samalla kaikki toiveet nuoren naisen löytymisestä elossa.

22-vuotias epäilty saattaa olla psyykkisesti sairas

Poliisi tutkii tapausta murhana. Epäilty on Wilman 22-vuotias poikaystävä, joka on pidätettynä teosta todennäköisin syin epäiltynä.

Mies on ollut rikostutkinnan aikana psykiatrisissa tutkimuksissa ja oikeuslääkärin mukaan hän on saattanut kärsiä epäillyn murhan tapahtuma-aikaan vakavasta psyykkisestä häiriöstä.

Expressenin mukaan epäilty on kertonut lääkärille taustoistaan ja kuvannut elämänsä olleen "täydellistä". Vanhempiensa ja siskojensa kanssa asunut mies oli opiskellut talouslinjalla ja oli työskennellyt kotipalvelussa, lääkärin raportissa sanotaan. Hän oli myös myöntänyt polttaneensa kannabista.

Mustasukkainen puoli paljastui jo aiemmin

Sekä Wilman perhe että epäillyn ystävä ovat aiemmin kertoneet, että miehellä oli mustasukkainen puoli.

– Hän oli oikein mukava, ystävällinen ja kunnollinen, hänellä oli koulutus ja hän jutteli kanssamme. Mutta viime viikosta lähtien hän on näyttänyt itsestään kokonaan toisen puolen.

– Synkän puolen, jota hän ei ollut näyttänyt koskaan aiemmin ja josta olemme järkyttyneitä, sanoi Wilman perheenjäsen muutama päivä sen jälkeen, kun Wilma oli ilmoitettu kadonneeksi.

Tehtiinkö murha poikaystävän kotona?

Vaikka mies itse kiistää rikoksen, ovat todisteet syyttäjä Jim Westerbergin mukaan vankat.

Poliisin ja syyttäjän mukaan on todennäköistä, että epäilty murha tehtiin poikaystävän asunnossa.

Wilma Andersson nähtiin viimeisen kerran elävänä 14. marraskuuta. Poliisi uskoo hänen kuolleen samana päivänä.  

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja