Toukokuussa Yhdysvalloissa vietetään virallista hampurilaiskuukautta, mutta eiköhän näitä herkkuja saa napostella hyvällä omatunnolla myös Suomessa.
Täydellisen hampurilaisen salaisuus piilee suurimmaksi osaksi makoisassa pihvissä. Food Network -sivustolla vinkataan muutama vinkki, jotka kannattaa ottaa kokatessa huomioon.
Lihan valinta
Kokkaamiseen kannattaa valita jauheliha, joka sisältää noin 16–20 prosenttia rasvaa. Jos jauheliha sisältää vähemmän rasvaa, käytä paistamisessa runsaasti voita tai öljyä.
Maustaminen
Muista maustaa pihvi ainakin suolalla ja pippurilla. Käytä ruoan valmistamisessa vain tuoreita raaka-aineita.
Huomioitavaa
Pidä huolta, että pihvi on kooltaan yhtä leveä kuin hampurilaissämpylä. Ennen paistoa kannattaa myös painaa pihvin keskelle pieni monttu, jotta pihvi on tasainen paistamisen jälkeenkin.
Upean hampurilaisen väliin kuuluu myös juustoa, tomaattia, salaatinlehteä ja hienonnettua sipulia. Kastike on myös hyvin tärkeässä roolissa, joten valitse itseäsi eniten houkutteleva kastike hampurilaisen kaveriksi.
Lue myös:
Hodarit, porilaiset ja grillisalaatit – vaativaankin makuun
Suomalaisten yleisin grillausmoka – sorrutko sinä tähän?
Lähteet: Foodbeast, Foodnetwork
(MTV LIFESTYLE)