Novak Djokovicin viisumiselkkaus taas oikeudessa, tuomarilta heti myönnytys tähtipelaajalle – viranomaiset haluavat serbin säilöön

4:14
Näin Novak Djokovicin viisumuselkkaus on edennyt Australiassa - MTV Urheilun toimittaja Riku Hellanto tekee selkoa.

Novak Djokovicin aika Australiassa on käymässä vähiin. Australialainen The Age kertoo, että maan maahanmuuttoviranomaiset esittivät perjantai-iltana paikallista aikaa tennistähdelle määräyksen ilmoittautua viranomaisten haastetteluun lauantaiaamuna. Tilaisuus on määrä järjestää kello kahdeksan paikallista aikaa.

Tilanne on seurausta Australian maahanmuuttoasioista vastaavan ministerin Alex Hawken perjantaisesta päätöksestä perua Djokovicin viisumi Australiaan. Samalla Hawke kumosi oikeuden maanantaisen päätöksen, jolla Djokovicin viisumi palautettiin ja hän sai jäädä maahan.

Djokovicin mahdollisuudet pysyä Australiassa ja osallistua maanantaina alkavaan Australian avoimeen tennisturnaukseen alkavat käydä vähiin. Djokovic lakimiehineen on aikeissa haastaa Hawken päätöksen oikeudessa. Perjantai-iltana paikallista aikaa käynnistyneessä ennakkoistunnossa on käsitelty asian etenemistä.

The Age kertoo Djokovicin saaneen oikeudessa pienen myönnytyksen, kun oikeuden puheenjohtaja määräsi, ettei Djokovicia saa poistaa maasta ennen varsinaisen käsittelyn päätöstä. 

Djokovicin asianajajat haluavat, että Djokovic voisi odottaa oikeuskäsittelyn loppuun saakka asuinpaikassaan Melbournessa. Rajavartioston viranomaiset puolestaan haluavat viedä Djokovicin säilöönottohotelliin, johon hänet vietiin viime viikon torstaina, kun hänen viisuminsa peruttiin ensimmäisen kerran heti lentoasemalla hänen saapuessaan maahan.

Asian ennakkokäsittelyä on pidetty samassa melbournelaisessa oikeusistuimessa, joka maanantaina hylkäsi Djokovicin alkuperäisen viisumin perumisen. Pääkäsittely kuitenkin määrä pitää liittovaltion oikeudessa.

Jos Djokovic poistetaan maasta, saattaa häntä uhata kolmen vuoden maahantulokielto Australiaan. Se tarkoittaisi 34-vuotiaan, peräti yhdeksän kertaa Australian avoimet voittaneen Djokovicin menestyssaagan todennäköistä päätöstä turnauksessa.

Joka tapauksessa Djokovicin asian käsittelyllä alkaa olla kiire. Australian avoin tennisturnaus käynnistyy maanantaina. Turnauksessa ykkössijoitetun Djokovicin ottelun aikataulua ei vielä ole tiedossa, mutta luultavimmin ottelu pelattaisiin maanantaina tai tiistaina.

Djokovicin tapauksen pitkittyminen tietää harmaita hiuksia myös turnauksen järjestäjälle. The Age kertoo, että Kansainvälisen tennisliiton ITF:n sääntöjen mukaan turnauksen kaaviota voidaan vielä muuttaa, jos Djokovic veäytyy turnauksesta lauantaihin kello 11 mennessä. Tässä tapauksessa viidenneksi sijoitettu Venäjän Andrei Rublev nousisi ykkössijoitetun paikalle kaavioon.

Jos Djokovic ei vetäydy turnauksesta aikarajaan mennessä, mutta joutuu lopulta kuitenkin jäämään siitä pois, nousee ykkössijoitetun paikalle kaavioon karsinnoissa hävinnyt niin sanottu "lucky loser".

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja