Näitä pelaajia kannattaa EM-kisoissa seurata, Ranskan tähtihyökkääjä suuressa valokeilassa – "Kaikki syyttävät häntä"

3:40
MTV Urheilun asiantuntija Juha Reini analysoi Huuhkajien EM-lohkoa.

Perjantaina käynnistyvissä EM-kisoissa nähdään liuta maailman parhaimpia pelaajia. MTV Urheilun asiantuntijat Juha Reini ja Mehmet Hetemaj listasivat kisojen mielenkiintoisimpia seurattavia. Yksi heistä on Karim Benzema.

Ranskan maajoukkuepaitaan monen vuoden tauon jälkeen palaava Karim Benzema on syystäkin suuressa valokeilassa. Real Madridin tähtipelaajalta sopii odottaa paljon, mutta uhkakuviakin on ilmassa.

– Ilman häntä voitettiin maailmanmestaruus. Jos nyt ei tule menestystä, kun hän on tullut takaisin, hän tiedostaa itsekin sen, että kaikki syyttävät silloin häntä. Onko hän pilannut joukkueen dynamiikan? Se voi aiheuttaa ylimääräisiä paineita hänelle, Hetemaj pohtii.

– Hyökkääjän rooli on vähän sellainen, että jos pääkopassa on muitakin ajatuksia, silloin voi tulla virheitä, joita ei normaalisti tule. Saa nähdä, miten hän pystyy näitä hallitsemaan. Odotan hänen otteitaan. Olen aika varma, että hän tulee tekemään tehoja, Hetemaj jatkaa.

Benzeman lisäksi kisojen suurimpiin tähtiin kuuluu tietenkin Portugalin Cristiano Ronaldo. 36-vuotias supertähti on iästään huolimatta yhä huipulla, vaikka on joutunutkin muuttamaan pelityyliään.

– Omissa papereissa Ronaldon peli on alkanut olla aika staattista. Hänellä on nyt ehkä vähän paremmat pelaajat ympärillä. Diogo Jota, Bruno Fernandes ja Joao Felix. Tulivoimaa ympärillä on enemmän, Hetemaj listaa.

Kokeneiden supertähtien takaa myös nuorempi sukupolvi tekee tuloaan maailman kirkkaimmalle huipulle. Englannin Phil Foden on yksi EM-kisojen mielenkiintoisimmista nuorista tähdistä, joka saattaa nousta suureenkin rooliin.

– Fodenia on ollut ilo katsella. Mielenkiinnolla odotan, että kantaako hän hyökkäysvastuun Englannilla ja miten Foden tulee tärkeissä jatkopeleissä kestämään.

”Elämänsä iskussa”

Juha Reini kääntää katseensa Huuhkajien EM-lohkoon. Belgian Romelu Lukaku on yksi ennakkosuosikki maalipörssin voittajaksi. Reini nostaa esiin Belgia-luotsi Roberto Martinezin viimeaikaiset kommentit ykköspyssystään.

– Belgian valmentaja on sitä mieltä, että Romelu Lukaku on tällä hetkellä elämänsä iskussa. Hänestä on tullut enemmän joukkuepelaaja kuin koskaan. Häntä on kuitenkin pidetty vain maalintekijänä, Reini toteaa.

Myös Tanskan takalinjoilla riittää mielenkiintoa. Chelsean kanssa Mestarien liigan voittoa hiljattain juhlinut puolustaja Andreas Christensen on Tanskan menestyshaaveiden kannalta tärkeä palanen.

– Mukava nähdä hänet vähän heikommassa joukkueessa, että miten hän pystyy homman hanskaamaan. Tanska on kuitenkin lähtökohtaisesti heikompi kuin Chelsea, Reini pohtii.

Viimeisenä nostona Reini nimeää Hollannin keskikentän maestrona toimivan Frenkie de Jongin, jota Reini arvostaa suuresti.

– Henkilökohtaisesti pidän häntä yhtenä maailman parhaimmista jalkapalloilijoista. Hän ei ole mikään niin näyttävä pelaaja. Tykkään hänen pelityylistään älyttömästi. Hän menettää harvoin pallon ja katkoo järkyttävän määrän syöttöjä.  

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja