Toto Wolffin tilanne Mercedeksellä saa asiantuntijan pohtimaan: "Saa nähdä, palaako enää lainkaan tämän jälkeen"

Entinen F1-kuski Ralf Schumacher kokee Mercedes-pomo Toto Wolffin tilanteen mielenkiintoiseksi tämän hankittua oman tehtävänsä ohessa vähemmistöosakkuuden sarjaan tulossa olevasta Aston Martinista.

Wolffin on pitkin kevättä huhuttu lähtevän mukaan Racing Pointin omistavan miljardööri Lawrence Strollin hankkeeseen. Stroll osti merkittävän osuuden talousvaikeuksissa olleesta Aston Martinista, jonka nimi liitetään ensi kaudesta alkaen F1-tallin viralliseksi nimeksi.

Samaan aikaan Wolff on kuitenkin painottanut olevansa sitoutunut Mercedeksen F1-tehdastiimiin. Saksan Sky Sportsille asiantuntija toimiva Ralf Schumacher näkee tilanteen mielenkiintoisena, sillä Wolffin sopimus nykyisen työnantajansa kanssa on umpeutumassa vuoden 2020 päätteeksi.

– Saa nähdä, palaako hän enää lainkaan johtotehtäviin Aston Martiniin sijoittamisen jälkeen, Schumacher pyörittelee Bild-lehdessä.

– Jos Mercedes hajoaa sisäisiin ongelmiin, olen kiinnostunut näkemään, pystyykö hän jatkamaan tällä tasolla. Se on kiinnostava juttu.

Wolffin panostus Aston Martiniin ei suinkaan ole pieni. Taitavaksi bisnesmieheksi osoittautunut itävaltalainen sijoitti brittiyhtiöön lehtitietojen mukaan peräti 42 miljoonaa euroa, mikä on hieman alle viittä prosenttia yhtiön osakekannasta.

Kyseessä saattaa olla myös varautuminen Mercedeksen lähtöön formula ykkösistä. Kuusi mestaruutta putkeen voittaneessa yhtiössä on pohdittu tulevaisuuden strategiaa, ja Wolffin lisäksi myös tähtikuljettaja Lewis Hamiltonin jatko on jätetty edelleen auki.

– On se mahdollista, Schumacher pohtii Mercedeksen lähdöstä.

– Meille tapahtui sama BMW:n kanssa jo kymmenen vuotta sitten. Se mahdollisuus on aina olemassa.

Lue myös:

    Uusimmat