F1

F1

Formulakausi käynnissä!

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

Kohu Mercedeksen F1-tulevaisuuden yllä kiihtyy: tallipomo vihjaa muutoksista – ”Olen kuullut, että siellä tapahtuu nyt paljon”

7:21
C Moren asiantuntija Ossi Oikarinen kommentoi viime viikolla Valtteri Bottaksen tallivaihdoksia koskeneita huhuja.

Mercedeksen emoyhtiön Daimlerin rauhoitteluista huolimatta F1-tehdastallin tulevaisuus on edelleen vaakalaudalla. Red Bullin suorapuheinen pomo Helmut Marko on kuullut suurista muutoksista.

Viime viikolla saksalaislehti Auto Bild uutisoi lähteisiinsä vedoten, että vuodesta 2013 Mercedeksen tehdastiimiä johtanut Toto Wolff on jättämässä tallipäällikön paikkansa kauden 2020 jälkeen.

Daimler julkaisi perään tiedotteen, jossa se kritisoi uutisointia edesvastuuttomaksi. Tiedotteen mukaan yhteistyö Wolffin kanssa jatkuu, mutta tarkennus ei sinänsä poista uutisen väittämää tämän lähdöstä tallipomon paikalta, sillä jutussa mainittiin itävaltalaisen jatkavan taustalla hallituksen jäsenenä.

Red Bullin neuvonantaja Helmut Marko on keikuttanut Mercedeksen venettä aina tilaisuuden tullen. Hänellä on nytkin olemassa käsitys vallitsevasta tilanteesta.

– Odotetaan ja katsotaan, mitä kehitys tuo tullessaan Mercedeksellä. Olen kuullut, että siellä tapahtuu nyt paljon henkilöstöasioissa, Marko vihjaa itävaltalaiselle Österreich-lehdelle Grand Prix news -sivuston mukaan.

Wolffin jatkosta riippuu paljon myös tähtikuljettaja Lewis Hamiltonin jatko tiimissä. Tämän lisäksi Wolff on toiminut jo vuosia Valtteri Bottaksen sopimuksen takuumiehenä. Myös koko tehdastallin olemassaolo on ollut viime aikoina kysymysten kohteena Wolffin ryhdyttyä sijoitustoimintaan Racing Point -omistaja Lawrence Strollin kanssa brittiyhtiö Aston Martinilla.

– Jos he päättävät jatkaa, niin se on ok. Haluamme lyödä heidät. Jos he eivät jatka, tallista tulee erilainen, Marko spekuloi henkilöstömuutoksilla.

Red Bull -pomo ei kuitenkaan halunnut ottaa kantaa Mercedeksen mahdollisesta F1-yhdistymisestä Aston Martinin kanssa.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja